Foto: cesminaz
Ako príloha k mäsu,alebo len takto samotné ako ľahký obed či večera ;-) je to vynikajúce.Mäta v kombinácii s citronom,dodá šalátu skvelú osviežujúcu chuť Zobraziť celý popisAko príloha k mäsu,alebo len takto samotné ako ľahký obed či večera ;-) je to vynikajúce.Mäta v kombinácii s citronom,dodá šalátu skvelú osviežujúcu chuť :-)
porcie
príprava
Suroviny
2 hrste veľké |
|
4-5 ks strednej veľkosti |
|
5 strúčikov |
|
5 vetviciek |
|
1 ČL |
|
podla chuti |
|
na dochutenie |
|
trocha |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme zemiaky v šupe.Ošúpeme,pokrájame a prikryté odložíme bokom.V panvici na troche oleja chvilku opečieme na kocky nakrájaný cesnak,ale pozor nech nezhorí! Pridáme nakrájanú čerstvú mätu,taktiež spolu trošku opečieme.Ale naozaj len chvílku :-)
-
2
Hned potom pridáme nakrájanú žihlavu,osolíme a spolu necháme trochu poškvrčať :-))
-
3
Pridáme 1kl sušenej mäty a podlejeme 1dcl vody.Necháme prikryté asi 4-5minut spariť a potom pridáme k tomu za 1hrsť bulgur.Premiešame,znovu zakryjeme a na menšom ohni dalej akoby dusíme ešte 10 minut(už nemiešame!).Potom panvicu odstavíme bokom a ešte 10-15minut necháme prikryté,nech sa bulgur riadne sparí.
-
4
Nakoniec to opatrne premiešame so zemiakmi,ktoré sme si už dopredu pripravili.
-
5
Trochu spolu prehrejeme,ak treba dosolíme a ku koncu nakvapkáme na šalát citronovú šťavu.Celkovo asi také 2kl na celý šalát,alebo si dáte podla chuti.Zlahka premiešame a môžme podávať ,-) alebo si každý svoju porciu pokvapká na tanieri sám podľa chuti..
-
6
Podáva sa ako príloha k niakemu pečenému mäsu,ale je to aj vynikajúca ľahká večera,ku ktorej si ako prílohu môžte dať jogurt alebo cviklu... Prajem dobrú chuť ;-)
Diskusia k receptu