Foto: babav
Marhulova sezona je skoncena,ale neodolala som kupit ich aj teraz,ked sa na trhu objavili z dovozu.Kombinaciu marhul s kremovym syrom mam Zobraziť celý popisMarhulova sezona je skoncena,ale neodolala som kupit ich aj teraz,ked sa na trhu objavili z dovozu.Kombinaciu marhul s kremovym syrom mam obzvlast rada ,tak som upiekla tento chutny kolac ku kave(Cheese and apricot coffee cake).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 salka |
|
1/2 salky |
|
2 ks |
|
12 dkg |
|
1 cl |
|
1 cl |
|
|
|
|
|
podla potreby |
|
Na povrch cesta(topping): | |
10 ks |
|
25 dkg |
|
1/2 salky |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
1 cl |
|
Postup
-
1
Pripravime si suroviny na cesto:
-
2
Cukor s maslom vymiesame do penista;po jednom prislahame vajcia a vanilku; muku zmiesame s kypriacim praskom a citronovou korou; primiesame k maslovej zmesi;
-
3
Umyte ,osusene marhule vykostkujeme a pripravime si polevu na ich zaliatie;
-
4
Cream cheese vymiesame s cukrom ;pridame vanilku,vajce a kyslu smotanu;vyslahame do tuha;
-
5
Formu (plech)na pecenie vymastime maslom a rozotrieme do nej pripravene cesto; polovicky marhul ukladame na cesto ;
-
6
Ulozene marhule :
-
7
Syrovu plnku rovnomerne natrieme na marhule;
-
8
Pripraveny plech vlozime do rury predhriatej na 180 stupnov C ; pecieme priblizne 40 minut, az pokial vrchna vrstva kolaca nie je a stuhnuta.
-
9
Upeceny kolac nechame vychladnut ;
-
10
Krajame na rezy lubovolneho tvaru,ktore podla chuti posypeme skoricou ,alebo praskovym cukrom;
ale nesmu byt prilis makke.V recepte odporucali pouzit aj
velke slivky namiesto marhul;tiez dobra kombinacia so syrom.