Sójové mäsko s bylinkami

oco - fotkaoco, 1. augusta 2010
Sójové mäsko s bylinkami
Foto: oco

Sójové mäsko ,alebo bravčové podľa toho komu čo chutí.Viem že červené mäso je vraj nezdravé ,takže raz tak a raz inak/krkovička/.My sme si dnes Zobraziť celý popisSójové mäsko ,alebo bravčové podľa toho komu čo chutí.Viem že červené mäso je vraj nezdravé ,takže raz tak a raz inak/krkovička/.My sme si dnes pochutnali na sójových plátkoch

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
2  PL
2  kl
2 PL
2 ks
300 g
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Bazalku,alebo čerstvé bylinky,ktoré máte radi nasekáme nadrobno,pridáme dijonskú horčicu,2 lyžice olivového oleja,šťavu s jedného citróna a mleté čierne korenie.Sójové mäso,ktoré sme pripravili podľa návodu ,vychladené zbavíme prebytočného vývaru. Z oboch strán natrieme bylinkovou zmesou a cez noc necháme marinovať v uzavretej nádobe v chladničke.Dosolíme až na panvici.

    Sójové mäsko s bylinkami - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu nakrájame na tenké pásiky,fazuľku na na väčšie kúsky približne. rovnaké ako mrkva. Na panvicu dáme 1 pl.oleja a maslo rozohrejeme ,pridáme mrkvu opečieme, tak po 3 minútach pridáme fazuľku premiešame aby sa tiež opiekla, pridáme šťavu z citróna a spolu dusíme na primeranej teplote, aby bola zelenina tak akurát .Pozor fazuľka bude skôr ako mrkva.

    Sójové mäsko s bylinkami - obrázok 2
  3. 3

    Na druhej pánvici,rozohrejeme olej a sprudka opečieme mäsko z oboch strán,stlmíme plameň,podľa potreby osolíme,pridáme zvyšok marinády a smažíme 5-7 minút s oboch strán.Podávame na fazuľke s mrkvou.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tinca
@oco chutný recept, ja zjem aj sójové plátky a tieto sú naozaj chutne pripravené v kombinácii so zeleninkou. Ukladám do KK:-)
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
tinca dal som prvý krát fotky síce z mobilu hádam niesu najhoršie.Naučil ma to syn.Škoda že sójové mäso nikto nemá rád ja nemám predsudky ono je to asi hlavne v hlave.
lucylee
sójové mäso je super, len ho treba vedieť pripraviť, ale čítala som, že sa nemá konzumovať príliš často, tak dva razy do týždňa. Tvoj receptík je super
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@lucylee sójove mäso je dobré nemôžem chcieť aby sa sójové mäso tvárilo že je bravčové,ale je ochotné prijať chuť na ktorú ho nastavíš.My ho jeme tak asi raz za 10 dní.Vďaka za informáciu
megginr
sojove maso je super, len je velmi malo receptov na jeho pripravu, co je skoda :( kazdopadne dakujem za recept, ukladam do KK :) uvitala by som dalsie recepty na sojove masko :)
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
megginr môj syn je semivegetarián ,pre neho mám blog na adrese otcoverecepty.blogspot.com ak máš chuť a čas tak kukni




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia