Pečená kačica
Pečená kačica

Medová kačica so zeleninou

shanshi - fotkaShan´shi, 31. októbra 2017. Komerčný recept.
Medová kačica so zeleninou
Foto: shanshi
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

330 g (jedna fľaša)
2 PL
2 - 3 PL
1 PL
1 PL horúca
1 strúčik
400 g
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie prsia namočíme do marinády, aby ju nasiakli a následne ich necháme postáť cez noc v chladničke. Zvyšnú marinádu zriedime so 150 ml vody.

  2. 2

    Na panvici zohrejeme arašidový olej a osmažíme na ňom kačacie prsia na strane s kožou. Predhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme kačacie prsia v zapekacej miske približne 20 minút. Niekoľkokrát ich polejeme zostávajúcou medovou marinádou. Na ďalších 10 minút nastavíme rúru na gril, aby sa koža opiekla do chrumkava.

  3. 3

    Medzitým načistíme šampiňóny, oddelíme od stoniek a nakrájame ich na tenké plátky. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Na výpeku z kačacích pŕs osmažíme do chrumkava zeleninu s bambusovými výhonkami cca 7 minút a dochutíme sójovou omáčkou.

  4. 4

    Kačacie prsia nakrájame na plátky. Poukladáme zeleninu na teplú dosku a kačacie prsia poukladáme na ňu. Prelejeme omáčkou z výpeku a servírujeme s ryžou.

  5. 5

    Shan'shi Tip: Ak je jedlo pomerne rýchlo hotové, prihrejeme si zeleninu a dochutíme sójovou omáčkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krasne, jedla azijskej kuchyne by som mohla jest aj kazdy den.
prsia na fotke rozhodne neboli pecene 40 minut ,opravte si to,lebo ak sa toho niekto bude drzat,umuci ich do sucha.