Medová kačica so zeleninou
Foto: shanshi
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie prsia namočíme do marinády, aby ju nasiakli a následne ich necháme postáť cez noc v chladničke. Zvyšnú marinádu zriedime so 150 ml vody.
- 2
Na panvici zohrejeme arašidový olej a osmažíme na ňom kačacie prsia na strane s kožou. Predhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme kačacie prsia v zapekacej miske približne 20 minút. Niekoľkokrát ich polejeme zostávajúcou medovou marinádou. Na ďalších 10 minút nastavíme rúru na gril, aby sa koža opiekla do chrumkava.
- 3
Medzitým načistíme šampiňóny, oddelíme od stoniek a nakrájame ich na tenké plátky. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Na výpeku z kačacích pŕs osmažíme do chrumkava zeleninu s bambusovými výhonkami cca 7 minút a dochutíme sójovou omáčkou.
- 4
Kačacie prsia nakrájame na plátky. Poukladáme zeleninu na teplú dosku a kačacie prsia poukladáme na ňu. Prelejeme omáčkou z výpeku a servírujeme s ryžou.
- 5
Shan'shi Tip: Ak je jedlo pomerne rýchlo hotové, prihrejeme si zeleninu a dochutíme sójovou omáčkou.
Tiež pečená kačica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujeme za pripomienku, poziadame autorov receptu o vyjadrenie.
Dobrý deň,
ďakujeme za pripomienku. Údaj pod fotkou bol čas celkovej prípravy jedla a samotné pečenie je uvedené v recepte v kroku č. 2. Informácie sme už opravili a doplnili.