Mleté mäso
Mleté mäso

Obložené hranolky

janeg - fotkajaneg, 25. marca 2021
Obložené hranolky
Foto: janeg

Veľmi jednoduchý a chutný obed, zemiakmi sa nedá nič pokaziť.
Zdroj: pinterest

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g (alebo mrazené hranolky)
1 ks
2 strúčiky
200 g mleté
1 ks
70 g
na opraženie
podľa chuti
podľa chuti
 (pažítka)
 (na podliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak si budeme pripravovať hranolky z čerstvých zemiakov, nakrájame ich a necháme hodinu odmočiť v studenej vode. Osušíme, osolíme a pečieme v rúre alebo vzdušnej fritéze podľa programu (cca 20 minút pri 180 °C). Mrazené hranolky pripravíme podľa návodu.

  2. 2

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak, potom mleté mäso. Keď sa mäsko zatiahne, prisypeme na malé kocky nakrájanú papriku a ochutíme. V troche vody rozmiešame pretlak a podlejeme zmes. Necháme dusiť. Ako dlho závisí od druhu použitého mäsa. Odstavíme, ale udržiavame horúce.

  3. 3

    Hranolky dáme na tanier, zasypeme mäsovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Keď sa syr roztopí, postriekame kečupom a majonézou a posypeme petržlenovou vňaťou/pažítkou. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu

marienka44
Aké mäso? Bravčové alebo hovädzie mleté?
Nerobievam hranolky, sú kalorické a nezdravé. Možno pre rodinu urobím.
janeg
@marienka44 (26.3.2021 11:35)

ja som robila bravčové, ale pokojne aké máte radi :) a pokiaľ máte hranolky z čerstvých zemiakov, upečené len v rúre na plechu alebo vo vzdušnej fritéze, nie je na nich nič kalorické alebo nezdravé :)