Foto: janeg
Veľmi jednoduchý a chutný obed, zemiakmi sa nedá nič pokaziť.
Zdroj: pinterest
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
220 g (alebo mrazené hranolky) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g mleté |
|
1 ks |
|
70 g |
|
na opraženie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(pažítka) |
|
(na podliatie) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak si budeme pripravovať hranolky z čerstvých zemiakov, nakrájame ich a necháme hodinu odmočiť v studenej vode. Osušíme, osolíme a pečieme v rúre alebo vzdušnej fritéze podľa programu (cca 20 minút pri 180 °C). Mrazené hranolky pripravíme podľa návodu.
- 2
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak, potom mleté mäso. Keď sa mäsko zatiahne, prisypeme na malé kocky nakrájanú papriku a ochutíme. V troche vody rozmiešame pretlak a podlejeme zmes. Necháme dusiť. Ako dlho závisí od druhu použitého mäsa. Odstavíme, ale udržiavame horúce.
- 3
Hranolky dáme na tanier, zasypeme mäsovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Keď sa syr roztopí, postriekame kečupom a majonézou a posypeme petržlenovou vňaťou/pažítkou. Ihneď podávame.
Tiež mleté mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiež som ju vynechala, nemôžem ju jesť :D
Nerobievam hranolky, sú kalorické a nezdravé. Možno pre rodinu urobím.
ja som robila bravčové, ale pokojne aké máte radi :) a pokiaľ máte hranolky z čerstvých zemiakov, upečené len v rúre na plechu alebo vo vzdušnej fritéze, nie je na nich nič kalorické alebo nezdravé :)