Veľmi jednoduchý a chutný obed, zemiakmi sa nedá nič pokaziť.
Zdroj: pinterest	                                
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 220 g (alebo mrazené hranolky) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| na opraženie | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| (pažítka) | 
                                                             | 
                                                    
| (na podliatie) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ak si budeme pripravovať hranolky z čerstvých zemiakov, nakrájame ich a necháme hodinu odmočiť v studenej vode. Osušíme, osolíme a pečieme v rúre alebo vzdušnej fritéze podľa programu (cca 20 minút pri 180 °C). Mrazené hranolky pripravíme podľa návodu.
- 2
 Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak, potom mleté mäso. Keď sa mäsko zatiahne, prisypeme na malé kocky nakrájanú papriku a ochutíme. V troche vody rozmiešame pretlak a podlejeme zmes. Necháme dusiť. Ako dlho závisí od druhu použitého mäsa. Odstavíme, ale udržiavame horúce.
- 3
 Hranolky dáme na tanier, zasypeme mäsovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Keď sa syr roztopí, postriekame kečupom a majonézou a posypeme petržlenovou vňaťou/pažítkou. Ihneď podávame.
Tiež mleté mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


tiež som ju vynechala, nemôžem ju jesť :D
Nerobievam hranolky, sú kalorické a nezdravé. Možno pre rodinu urobím.
ja som robila bravčové, ale pokojne aké máte radi :) a pokiaľ máte hranolky z čerstvých zemiakov, upečené len v rúre na plechu alebo vo vzdušnej fritéze, nie je na nich nič kalorické alebo nezdravé :)