Foto: valeri
Túto tortu som upiekla na krštenie mojej prvej vnučky Danielky. Je punčová, ale je možné ju upiecť a akejkoľvek variácii, krémovú, orechovú, dobošovú ...... Zobraziť celý popisTúto tortu som upiekla na krštenie mojej prvej vnučky Danielky. Je punčová, ale je možné ju upiecť a akejkoľvek variácii, krémovú, orechovú, dobošovú ......
Suroviny
Korpusy: vajička | |
22 PL |
|
22 PL |
|
2 balíčky |
|
12 PL |
|
4 dl |
|
Sirup: | |
8 dl |
|
8 PL |
|
2 dl |
|
1/2 mokka lyžičky |
|
Krém na boky a na zdobenie: | |
2 ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
Poleva: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Ja som upiekla 3 korpusy: 2 ks korpusy rovnaké - 6 ks vajička 6 PL polohrubej múky 6 PL kryšt. cukru 3 PL studenej vody 1/2 bal. prdopeč. Postup: Z bielkov a vody ušľahať tuhý sneh, pridať cukor, znovu dobre prešľahať, pridať, žĺtky a znovu šľahať do hustej peny. Potom pridávať po troche múku zmiešanú s prdopeč. a jemne ju zašľahať ručne metličkou. Piecť v stredne vyhriatej rúre na pečiacom papieri. Toto opakovať aj tretíkrát len z 10 vajec, 10 PL múky, 10 PL cukru, 6 PL vody a 1 bal. prdopeč.
- 2
Kým korpusy chladnú, uvariť sirup z 8 dl. vody, 8 PL cukru, trochu potrav. červeného farbiva a 2 dl rumu (nemusí byť, môže byť aj ovocná šťava). Z vychladnutých korpusov stiahnuť papier a jeden tenší korpus matrieť nahrubšie marhuľovým džemom, dať nato korpus z 10 vajec, znovu natrieť nahrubo džemom a položiť posledný korpus. Rovnomerne popolievať pripraveným sirupom (ako klasické punčové rezy). Ja som ich naplnila večer a do druhého dňa som ich odložila do chladničky a mierne asi na hodinu zaťažila.
- 3
Na druhý deň som podľa papierovej predlohy vykrojila medvedíka, boky natrela krémom z palmarínu, cukru a kakaa. Odložila som si trochu krému bez kakaa, lebo pri zdobení som potrebovala aj biely krém, okolo ušie, labiek ... vidno na fotke. Tiež aj povrch torty som natrela, ale len veľmi natenko. Potom som špricom urobila ozdobný lem, aby nevytekala po stranách čokoláda, ktorou som macka poliala. Po stuhnutí čokolády som si špáradlom urobila rysky na labky, oči, ňufáčik a bruško a znovu našpricovala krémom kraje a vyliala bielou citrónovou polevou. Potom už len lentilky na očká a ňufáčik, dorobiť špricom šticu, obočie, čokoládou pazúriky a macko je hotový. Torta má rozmery asi 4O x 30 cm - celá dĺžka môjho plechu na pečenie :-)) a vysoká bola asi 9 cm.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ju len ozdobím lentilkami a žele bombonami bez umelých farbiv.
Mas moje sympatie a obdiv.Urcite maju vsetcia radost s krasnej torticky,.Urcite bola dobra uz sa oblizujem.Pecenie musi mat clovek v sebe a hlavne trpezlivost.
a pridala k receptu ;-) .
@ celka, ta torta bola na Danielkino krštenie ale vlastne pre dospelákov, preto tam mohol ísť aj rum aj som použila potravinársku farbu ale kým boli moje deti malé, používala som namiesto tohto sirupu ovocné sirupy do vody (jahodový, ríbezľový, malinový ...
@ anene
Ja mám jednoducho taký recept na punčové rezy, polievam až to vrchné cesto, ale neboj sa, sirup sa dostane až na spodné cesto, keď je v dostatočnom množstve, vyzerá to potom tak, že vrchný korpus je sfarbený najviac a spodný najmenej, ale každý máme svoj spôsob, tu sa medze fantázii nekladú.
@ babav
to pečenie tak normálka, ale to zdobenie, mi dalo zabrať také 4 hodiny, lebo najprvv musela stuhnúť čokoláda, potom som mohla pokračovať s bielou polevou, potom tá tuhla a potom som robila dokončovačky - pazúriky.
uložím si ju ...
se teď mluví o škodlivých éčkách, tak si už na to dávám trochu pozor
hlavně, když chystám něco pro děti. Hodně informací na toto téma
je na strankách www.bezkonzervantu.cz nebo www.bionebio.cz.
( súhlasím s honestkou)
Tortu by som MOZNO zvladla ale z macka by bol asi jezko :-)