Čokoládovo/kokosový koláč ll

lia66 - fotkalia66, 27. októbra 2011
Čokoládovo/kokosový koláč ll
Foto: lia66

Neviem, aký názov tomu dať-dajte tip. Tákže, nedalo mi to(strašne sa mi páčila kombinácio v recepte, ktorý včera pridala Bejulienka), a tak som dnes Zobraziť celý popisNeviem, aký názov tomu dať-dajte tip. Tákže, nedalo mi to(strašne sa mi páčila kombinácio v recepte, ktorý včera pridala Bejulienka), a tak som dnes spravila...ten prvý recept sa mi zdal hodne "tučný", tak som ho zmenila podľa nášho gusta...robila som z polovičnej dávky, takže komu sa máli, tak si to zdvojnásobí...namiesto margarínu som použila poch.smotanu, múku som polovicu zamenila za múku z ovs.vločiek, práškový cukor som vynechala úplne a nahradila ho postrúhanou mrkvou a kakao som nedala

Suroviny

200g
1ks
125g strúhaná na jemno
3 lyžice
4 ks
125g
125g
1/2
40g
100g




Postup

  1. 1

    Smotanu, vanil.cukor, mrkvu strúhanú, mlieko a vajíčka spolu zmiešame...pridáme múky s práškom do pečiva a dobre premiešame...do druhej misky prelejeme cca 1/3 cesta a doň pridáme kokos...v zvyšnom ceste(2/3)rozmiešame roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu...plech vyložíme papierom na pečenie-na papier vylejeme polku čokoládového cesta...naň lyžicou kladieme kôpky kokosového cesta(1/3)a zakryjeme druhou polkou cesta čokoládového...pečieme na 170st...cca 30 min. ------------------------------------------------------------------------------------------------ PS:koláčik je famózny, šťavnatý-mrkva v kombinácii len so smotanou mu dala super chuť!...takže, ešte raz-margarín som vynechala a zamenila za poch.smotanu...múku som dala na poly:hladkú a z ovs.vločiek...pr.cukor som zamenila za postrúhanú mrkvu...a kakao som vynechala úplne-zbytočne by vysušilo koláčik a čokoláda v ňom úplne postačí!. Ako som spomínala, tak som piekla z polovičnej dávky(sme len ja s chalanmi doma, tak nám bohato postačí)...ale, komu je málo, tak si dávku zdvojnásobí...ak sa niekto bojí, že je koláčik pre neho málo sladký(nám bohato stačí), tak si ho môže po upečení pocukrovať, alebo niečo málo z postrúhanej mrkvy nahradiť cukrom. Fú, snáď som už napísala všetko, čo som chcela...tak, snáď len dobrú chuť želám. Bejulienka, ďakujem za inšpiráciu...koláčik chutí neskutočne!...i keď som si ho upravila podľa seba, tak Ty si dala základ-ešte raz vďaka!

Diskusia k receptu

3sandra3
mňam...musím aj ja vyskúšať koláč s mrkvou,,, určite je šťavnatý
alicina
Vyzerá super, ale bol sladký, keď tam išiel len jeden vanilkový cukor?
lia66
Koláčik je suprový...sladký je dosť-je tam mrkva a tá mu dá sladkosť...ale, ako som písala už vyššie-ak sa niekomu zdá, že by bol pre neho málo sladký, tak nejakú časť mrkvy môže vymeniť za cukor...pre nás je sladký dosť!...dnes ráno ho mal starší syn(5 rokov) na raňajky, a ako doň zahryzol, tak zahlásil:mňááám, super koláčik-dúfam, že ešte taký niekedy spravíš.
betty21
Vyzerá byť zdravý. Ja zvyknem robiť tzv. mussli koláč, niečo podobné, ale dávam celé vločky. Po upečení má chuť, ako orechový.
bejulienka
@lia som rada, že som potešila oči i žalúdok. Môj vôbec nebol šťavnatý. Vždy mávam cestá rozplývajúce sa v ústach, ale toto bolo husté. Škoda, že si ho neodskúšala presne podľa môjho receptu. BOla som zvedavá, či taký hustý bude mať aj niekto iný. Možno ho teda ešte raz skúsim s tou mrkvou, keď sa tak oblizujete.:)
lia66
Ono, tie cestá boli husté dosť, keď som to spravila...ale, ako sa upiekol, tak mrkva im dala svoju šťavnatosť-treba skúsiť, netreba sa báť.
Betty21-aj ja občas pridám celé ovs.vločky a chuťovo to "ukáže"...ale mala som z minula pomleté, tak som chcela minúť...určite niekedy vyskúšam aj z celých, keďže sme sa zalizovali celá rodinka-moja mama si dokonca včera večer dávala dupľu a pýtala sa ma, ako to robím, že pomením recept, alebo vymyslím nový a je to super?!...hm, asi láskou ku gastronómii-milujem vymýšľanie s jedlom.
stanci11
mňa by zaujímala ta múka z ovsených vločiek? to sa dá kúpiť? ešte som sa s ňou nestretla... diky :)
lia66
@stanci11 absolútne netuším, či sa dá kúpiť-ak áno, tak v špecializovaných predajňach...ale ja si ju robím sama-jednoducho ovsené vločky dám do mixéru a zmixujem :) ...len pozor, nerob to tyčovým mixérom-mala by si to všade po kuchyni...ale klasickým mixérom, ktorý sa dá zatvoriť to ide super :)
majka60
Vyskúšam,ale ako mafiny.Do stredu dám to kokosové cesto a uvidíme už sa teším, ďakujem za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia