Foto: podravka
Komerčný recept <br /> Guláš z hríbov doplnený o slaninu a pasírované paradajky vám poskytne pastvu nie len pre oči ale aj pre vaše chuťové Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Guláš z hríbov doplnený o slaninu a pasírované paradajky vám poskytne pastvu nie len pre oči ale aj pre vaše chuťové poháriky.
príprava
Suroviny
2-3 PL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
600 g (šampiňóny, hliva, dubáky) |
|
750 g |
|
2 kocky |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji krátko opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú slaninu, mrkvu a zeler nakrájanú na kocky.
- 2
Pridáme očistené huby, zemiaky nakrájané na kocky a bobkový list.
- 3
Osolíme, premiešame, zalejeme horúcou vodou tak, aby boli všetky ingrediencie v hrnci zakryté. Pridáme bujón a varíme na miernom ohni cca 15 - 20 minút.
- 4
Pridáme pasírované paradajky, múku, pretlačený cesnak, nakrájanú chilli papričku a varíme ešte 5 minút. Podľa potreby osolíme, pridáme ešte trochu vody a prevaríme.
- 5
Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným krajcom chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu