Makrelový surimi šalát

slavkita - fotkaslavkita, 11. februára 2011
Makrelový surimi šalát
Foto: slavkita

Makrelový surimi šalát som si vymyslela sama, lebo obyčajný šalát zo surimi tyčiniek sa mi zdal nudný, a tak som ho obohatila o údenú Zobraziť celý popisMakrelový surimi šalát som si vymyslela sama, lebo obyčajný šalát zo surimi tyčiniek sa mi zdal nudný, a tak som ho obohatila o údenú makrelu. Je to skvelé jedlo, ak máte chuť na ryby, ktoré netreba nijako pripravovať, piecť...

2
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

5 ks (surimi)
100 g
20 g
5 PL, v konzerve
polovica
2 PL




Postup

  1. 1

    Zhruba päť koliesok (alebo okolo 20 gramov) uhorky, polovicu malej cibule a päť kusov krabích surimi tyčiniek nakrájame na malé kúsky. Tieto tri suroviny spolu zmiešame a pridáme päť polievkových lyžíc kukurice z konzervy.

  2. 2

    Z údenej makrely odrežeme približne 100 gramov a dôkladne oddelíme mäso od kostí a kože. Mäso sa nám rozdrobí na veľmi malé kúsočky. Makrelu pridáme do šalátovej zmesi.

  3. 3

    Nakoniec pridáme dve polievkové lyžice bieleho jogurtu a šalát dobre vymiešame. Môžeme pridať aj štipku oregana. Šalát je hotový! :)

Diskusia k receptu

slavkita
Svieže, tie klasické. Ale zavárané by sa podľa mňa tiež hodili. Tých sviežich tam netreba dať veľa, inak sa s chuťami rýb "pobijú" :)
bozulka
@slavkita , skúšala si pridať súrový na jemno strúhaný celer?Mám to pod názvom "nátierka..." možno ti zachutí.
remcula
Tak to vůbec není špatný nápad!! Makrela salát určitě dochutí, musím to zkusit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia