Foto: pusta
Zostala mi hotová plnka z krkovičkovej rolády, na druhý deň som pripravila z nej dalšie jedlo.
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
400 g mleté |
|
1 malá hrsť, sušené |
|
1-2 strúčiky |
|
2 ks, stredne veľká |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 čl |
|
4-5 PL |
|
2 PL |
|
400 g |
|
p.p |
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s dubákmi pokrájanými na drobno, ktoré sme predtým namočili na 30 minút do vlažnej vody. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, papriku, mleté čierne korenie, kyslú smotanu a dobre spracujeme. Vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do pekáča s olejom a cibuľou pokrájanou na plátky.
-
2
Pečieme v trúbe na 170 stupňoch za obracania a prelievania vypečenou šťavou. Medzitým si uvaríme špagety al dente podľa návodu vo vriacej osolenej vode a scedíme. Upečené guľky z pekáča vyberieme a dáme do neho uvarené špagety, ktoré vo vypečenej šťave dokončíme.
- 3
Na tanieri urobíme lôžko zo špagiet, pokladieme na neho upečené guľky, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ihned podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu