Roládky s karamelovým krémom
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 16. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, chvíľu šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Jemne zašľaháme žĺtky, kakao a múku. Pečieme pri 200 0C asi sedem minút.
- 2
Karamelová plnka: cukor necháme upáliť na karamel, pridáme smotanu a necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme dopenista vyšľahané maslo.
- 3
Upečený plát rozkrojíme na dve časti, každý natrieme krémom. Na spodnú časť nasypeme lieskové oriešky a nakrájaný marcipán, potom zvinieme do rolády a necháme stuhnúť. Nakoniec pokrájame.
- 4
Náš tip: Pri vianočnom pečení zostáva veľa odrezkov, ktoré môžeme odložiť do jednej nádoby a nakoniec z nich spracovať svoju vlastnú hmotu, ktorú dochutíme rumom, kokosom, postrúhanou čokoládou... Ak je hmota hustá, netvarovateľná, pridáme džem alebo vaječný likér. Ak je riedka, pridáme nejakú sypkú zmes.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale vyzerajú dobre a ten karamelový krém s kúskami marcipánu a orieškov musí byť jednoducho neodolateľný. A správna pripomienka @domci4 , lebo ak by sa smotanou zalial karamel tak by vznikla štolverková kaša ktorá by sa tiež dala zašľahať do masla a držala by.