Zemiakové dolky
Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 20. septembra 2010
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 20. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Po dovarení ich scedíme a necháme vychladnúť. Zo žĺtkov, mlieka, smotany, soli a škrobu vyšľaháme nad parou masu, do ktorej pridáme vychladnuté zemiaky a postrúhaný syr.
- 2
Hustú masu naplníme do mastným papierom vystlaných formičiek a necháme ich zamraziť. Zmrazené dolky poukladáme na papierom vystlaný plech a vložíme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme pri dvesto stupňoch 25 – 30 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Zemiakové dolky sú veľmi vhodné aj na rýchle pohostenie. V mrazničke ich môžeme uchovať aj dlhší čas a pripraviť ich tesne predtým, ako potrebujeme. Takisto sú vhodnou večerou alebo raňajkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu