
Lubelská štrúdľa
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...

Farfalle s tuniakom
Rýchly obed alebo večera a pomerne diétny a zdravý, pri tom ja ho zbožňujem a robím...

Sen - celiatický
Sen koláčik ... som ho tak pomenovala lebo má veľa názvov... vyskúšala som celiatickú...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Polievka Zámrvenka
Mlieko prevaríme a osolíme. Pripravíme zámrvenku z polohrubej múky a vajec.

Tekvicová-cuketová nátierka - Čert
Je to recept získaný z počutia záhradkárov a niekoľkokrát upravovaný podľa chuti konzumenta. Tak sa už nedá...

Celozrnné bágle
Zaujala ma príprava tohto pečiva, pôvodne boli len z hladkej bielej múky, riskla som, ...

Veľkonočný vrkoč
Čoskoro tu budú veľkonočné sviatky. Tento veľkonočný vrkoč pečiem každý rok. U nás...

Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Medové rezy bez medu
Neviem presný názov, je to recept od sesedky a jeho príprava je presne ako medové rezy,...

Kohutie (kuracie) sadlo
Schovávám tuk a kůže z drůbeže a pak uškvařím. Sádlo používám na jíšky nebo do polévek...

Pstruh s hríbovou plnkou
V našej rodine ryby milujeme a ja dvojnásobne... nielenže ich rada jem ale ešte radšej ich...

Morčacie pečienky na kačacej masti
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej...

Baklažánový tepsi kebab
Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.

Falošné kokosové ježe
Na platňu dáme zohriať 400 ml mlieka. Do zvyšku mlieka nasypeme krupicu a premiešame. Vlejeme...

Zlepované gaštanky
Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Pizzový hadík pre deti
Tento recept je nielen pre mamicky s malymi detmi, ale hlavne pre babicky, ktore chcu...

Pšenica s kuracím mäsom na víne
Občas se mi povede jiný "model" než inspirace z netu. Tenhle se stal dost frekventovaným...

Hovädzí valček v horčicovej omáčke
Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to...

Rezne zapekané s hermelínom
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme korením. Do vymasteného pekáča vložíme mäso, naň položíme kolieska salámy,...

Jablkovo-makový koláč
Z hore uvedených surovín si urobime cesto, rozdelíme na dve časti, potom si jedno cesto vyvaľkáme na...

Chana Pindi
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej...

Zemiakové oko
Ak chcete svojim blízkym pripraviť niečo dobré, ale aj oku lahodiace, skúste zemiakové oko...

Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....

Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

Malinové košíčky
Recept z knihy tradičnej rakúskej cukrárne, pre mňa novinka, ktorá je chutná a dobre vyzerá....