Foto: jody
Inšpirácia a pokusy... A potom už len špekulovanie nad názvom... :-))) Experiment sa ale zato podaril, recept mám v kolonke De luxe... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme, odblaníme, nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu aj cesnak nasekáme na drobno. Korenie namelieme čerstvé. Hrozienkam dáme pokoj. :-)
-
2
Zmiešame múku s hodnou dávkou korenia a mäsové kúsky v nej obalíme.
-
3
Na oleji speníme cibuľu.
-
4
Zasypeme cukrom a necháme celkom skaramelizovať.
-
5
Vložíme mäso a zo všetkých strán poopekáme. Až sa zatiahne, posolíme.
-
6
Pridáme pár borievok a pražíme ďalej.
-
7
Zasypeme materinou dúškou (kto nemá, hodí sa akýkoľvek druh tymiánu).
-
8
Podlejeme červeným vínom a dusíme. Nedávajte ho hneď veľa, radšej občas podlejte a zduste na šťavu.
-
9
Po pol hodine pridáme na pásiky pokrájaný cesnak.
-
10
Keď je už mäso polomäkké, šprcneme tam trochu medoviny.
-
11
Nasypeme za hrsť hrozienok a varíme ďalej.
-
12
Keď je mäso mäkké, pridáme rajčinový pretlak, premiešame, zo dve minutky povaríme, ...
-
13
...a na záver prilejeme trochu smotany. Necháme len zovrieť a vypneme. Teraz dochutíme citrónovou šťavou.
-
14
Podávame s KOPÝTKAMI a červeným vínkom (ak ostalo). Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu