Pripité teliatko s kopýtkami fotorecept

jody - fotkajody, 1. februára 2012
Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept)
Foto: jody

Inšpirácia a pokusy... A potom už len špekulovanie nad názvom... :-))) Experiment sa ale zato podaril, recept mám v kolonke De luxe... :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme, nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu aj cesnak nasekáme na drobno. Korenie namelieme čerstvé. Hrozienkam dáme pokoj. :-)

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame múku s hodnou dávkou korenia a mäsové kúsky v nej obalíme.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji speníme cibuľu.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zasypeme cukrom a necháme celkom skaramelizovať.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme mäso a zo všetkých strán poopekáme. Až sa zatiahne, posolíme.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme pár borievok a pražíme ďalej.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zasypeme materinou dúškou (kto nemá, hodí sa akýkoľvek druh tymiánu).

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podlejeme červeným vínom a dusíme. Nedávajte ho hneď veľa, radšej občas podlejte a zduste na šťavu.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po pol hodine pridáme na pásiky pokrájaný cesnak.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď je už mäso polomäkké, šprcneme tam trochu medoviny.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nasypeme za hrsť hrozienok a varíme ďalej.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Keď je mäso mäkké, pridáme rajčinový pretlak, premiešame, zo dve minutky povaríme, ...

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...a na záver prilejeme trochu smotany. Necháme len zovrieť a vypneme. Teraz dochutíme citrónovou šťavou.

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávame s KOPÝTKAMI a červeným vínkom (ak ostalo). Prajem dobrú chuť. :-)

    Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

cathyc
dúfam, že nikdy nezažijeme dobu, že si nejaký nadradený druh bude pochutnávať na našich deťov, pri tom sa oblyzovať a vymýšľať super názov na toto zverstvo. Sorry, môžete sa na mne kľudne vyvŕšiť, ale tomuto som už vážne nemohla odolať.
matata1
@cathyc nechápem, prečo vôbec otváraš recept s mäsom s tvojim postojom. Nabudúce ho radšej preskoč, otvor si tie so zeleninkou, koláčiky a iné bezmäsité jedlá.
jody
@cathyc , ak si nikdy nejedla žiadne mäso, môžem s tebou len súhlasiť. Aj mne je tých zvierat ľúto a spravodlivé by bolo, ak by som si, ak chcem mäso, dokázala to zviera zabiť sama. Čo by som nedokázala a teda by som bola prinútená stať sa vegetariánom. Lenže tento svet je iný a ja na to nie som odkázaná. Ak si ale mäso niekedy jedla a to akékoľvek, si pokrytec!
dogagador
@cathyc : viem, ze su ochrancovia zvierat a asi patris medzi nich. ale tak to uz byva v zivocisnej risi, no a vacsina z nas sme masozravci. absolutne suhlasim s ochrancami, pokial ide o tyranie zvierat. tento web je o vareni a k vareniu patri ako surovina aj maso. a recept od @jody je nadherny a urcite aj chutny.
evanaaa
Trochu ma svrbí jazyk - viem, že je dosť ľudí, čo nejedia mäso, niektorí jedli a prestali, ale - zamyslel sa niektorý vegetarián, čo by bolo, ak by ľudia mäso nejedli? Kto by sa staral o zvieratá, napr. takú hydinu a ostatné, ak by sa premnožili, prerástli by nám ( alebo nás) cez hlavu, alebo by oni požrali nás. Ak by sme ich nekŕmili, slapali by a potom by pokrývali zem, my by sme ich museli odpratávať - nuž, to by bolo humánnejšie.Takto nám aspoň prídu na úžitok. No, pardon, trochu som to rozvinula, to by patrilo do diskusií, ale nedalo mi. Ináč, aj keď mäso jem, nie som až taká ním nadšená, ale to je otázka chuti.
evanaaa
@jody , mala si ešte vysvetliť, že to nie sú zvieracie kopýtka, ale tie pečené, z cesta.
tori111222
prajem pekný deň.. iba pár slov pridám.. keby tí "vegetariáni " vedeli čo sa nachádza v niektorých - takzvaných - vegetariánskych jedlách nachádza, tak by radšej začali jesť mäso.. takto jedia chrobáky: sušené, pomleté, a pochvaľujú si, aká je to lahôdka,, nedávno som to videla na Discovery World..paráda.. všetkým vegetariánom prajem dobrú chuť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia