Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 22. augusta 2012

Chcem sa podeliť s Vami o jeden výborný recept kto má rád ryby. Možno to už aj viete ale kto nie a má možnosť Zobraziť celý popisChcem sa podeliť s Vami o jeden výborný recept kto má rád ryby. Možno to už aj viete ale kto nie a má možnosť prosím tu je receptík.

45 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Ako vidíte mám už rybu nakrájanú tak ako chcem údiť a grilovať. Rybu posolíme.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravenú ju prenesieme na rošt a dáme do mini udiarničky ktorú urobil manžel na spodok udiarničky dáme piliny a na to položíme rybu na rošte.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Udiarničku zatvoríme a necháme asi 30 minút udiť a grilovať.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    Po 30 minútach otvoríme.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    Ale pokiaľ sa nám rybka robí si pripravíme olivový olej s pretlačeným cesnakom.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    No a rybku dobre potrieme každý kúsok.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    Tu máme už rybku potretú a ešte na 5-10 minút uzatvoríme a necháme prejsť olej a cesnak.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    No a finále - rybka je zaudená a ugrilovaná ideme servírovať.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Naservírované a poviem Vám už som jedla veľa rýb a skúsila veľa receptov na ryby ale toto je najlepší asi ako som jedla. Tento recept mám od sesternici a som jej a jej manželovi vďačná za vynikajúci recept. No a hlavne mojmu manželovi, že to všetko urobil aby sme mohli takto pripravovať rybky. Ak skúsite neobanujete.

    Údená a grilovaná ryba v jednom - fotorecept - obrázok 10

Diskusia k receptu

marianne69
mnaaam,boli u Vas rybacie hody:-) minimum surovin a predsa krasne,chvaaaalim 1*
cistinka
Taký prístroj by som brala na chalupu, určite by som ho využila na mnohé veci...máš šikovného manžela!
sonulienka
Ďakujem Vám je to výborné tak ako som písala @cisticka na tom stojane varíme aj guláš a zas máme aj veľký tanier na grilovanie čo tiež na to položíme všeastrane využité v lete.@sovka vidíš nepostehla som toto na vareche ale dúfam, že som neurobila nič zlé.
salinka
Nemam udiarnicku, ani take krasne kusky, ale zato mam prevelku chut na tie rybky. Pre istotu odkladam recept:-)
rybarkuchar
Vrelo odporúčam. Kto neochutnal neuverí - robievam ryby už roky a zatiaľ som na chutnejší spôsob prípravy neprišiel.
sonulienka
Tak tento komentík ma naozaj veľmi teší od odborníka ale máš sto percentnú pravdu.Ďakujem.
2010
robili sme podobne , len sa ryba nalozi do nalevu cez noc sol, cukor korenia , potom sa natlaci na nu drvene korenie a susi sa v prievane , a potom do udiarne ... kym som prisiel s fotakom uz z nej odoberali ako @rybarkuchar hovori nie je lepsej pripravy nad udenie ( mali sme makrelu cez 2 kg).


sonulienka
Tak tomu sa povie fajnotka hneď by som si dala. Nemáš recept presne koľko čoho dať do nálevu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia