Foto: babkamt
Tieto žemle som piekla v sobotu pred Veľkou nocou. Pôvodne som chcela upiecť chlieb.
na 180 °C
Postup
-
1
Odvážila som múky so soľou. Spravila som kvások.
-
2
Ručne som zarobila cesto. Pekárničku si šetrím:-) Radšej zarábam cesto ručne.
-
3
Keď sa cesto zdvojnásobilo asi po hodine,rozdelila som ho na šesť väčších kúskov.
-
4
Vyformovala som žemle, uložila som ich na plech vystlaný fóliou na pečenie. Nožom som v strede spravila hlbší zárez.
-
5
Nechala som ich ešte na plechu nakysnúť. Potom som ich natrela vodou, posypala ľanovými semiačkami a hrubozrnnou morskou soľou.
-
6
Rúru som vyhriala na 180 stupňov.Piekla som ich asi 20 minút. Treba sledovať čas , každá rúra inak pečie. Upečené som poukladala na mriežku aby vychladli.
-
7
Práve som dorobila šalát.
-
8
Len keby tie žemle tak dlho nechladli:-)
-
9
Toto si zase dal manžel.
-
10
Žemľa v reze.
@medovn íček teší ma , že si ich ukladáš do kk.
@eviana pečiem podľa nálady - z rôznych druhov múk.
@mezi chcela som sa poučiť a preto som bola zvedavá na tvoje recepty. Žiaľ ešte si nepridala žiadny recept. Ináč to , že večer zamiesiš a ráno upečieš k raňajkám čerstvé pečivo chválim.Pridaj tvoj recept aj keď bez fotiek. Prajem ti príjemný deň.
Môže sa tu polemizovať dookola.
Tieto žemle si upiekla Ty a basta !
Každý iný má možnosť sa prezentovať svojim výtvorom.
@mezi , je tu toľko receptov na chlieb aj pečivo, že by si si iste vybrala taký ktorý sa tebe pozdáva a zasa je možné, že niekomu inému by sa nezdal ten tvoj recept, aj keď neznamená, že nie je dobrý. Niekto pečie menej zdravé, iný viac alebo vôbec......ale všetky sú snáď lepšie ako tie kupované.
@evanaaa pekne si to vysvetlila:-)