
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....

Orechové mušle
Všetky suroviny a žĺtok zmiešame dohromady, vytvarujeme valec, zabalíme do fólie a dáme do chladničky...

Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.

Silvestrovská cesnaková nátierka
Syr a cesnak nastrúhame do misky, premiešame spolu s majonézou a jogurtom alebo smotanou.

Ali Nazik kebap
Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso...

Celozrnné domáce rezance s tvarohom
Dostala som chuť na rezance s tvarohom. Chcela som však niečo zdravšie, tak som spravila...

Lievance so slivkovou omáčkou
Toto je môj prvý recept, ktorý pridávam na Varechu, síce som registrovaná už dlhšie, ...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Chlieb zo Sicílie /fotorecept/
Tento chlieb sa robí na Sicílii, je mäkkučký, nadýchaný, ľahučký, pórovitý s okami...

Hubové placky
Príprava cesta: Droždie vymiešame v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto....

Celozrnné cestoviny s tuniakom na taliansky spôsob
Diétny recept ktorý príjemne zasýti každého, najlepšie pripraviť si ho na obed.

Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou
Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky....

Vyprážaný syr- placky
Tento recept patrí medzi moje oblúbené, pretože je velmi rýchly a chutný. Syr má určité každý...

Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku...

Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.

Rozprávka na plechu
Suroviny na cesto vymiešame a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 170...

Guľky-bambuľky
Ak chcete vyskúšať tento recept musíte začať vysmážanými rezňami, karfiolom, syrom, skrátka niečim vysmážaným...

Ultradobrý zelerový šalát
Surový zeler nastrúhame na jemnejšom strúhadle a pridáme k nemu nastrúhanú cibuľu. Všetko zalejeme tatárskou omáčkou....

Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát....

Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...

Cesnaková polievka mojho vnúčika
Je to snáď najrýchlejšia a najjednoduchšia polievka akú poznám. Tento recept robievala moja moja babička a moj...

Mediteránska ryba
Tento receptík ma toľko pozitív , že sa sem ani nezmestia napísať...

Karamelový krémeš
Tento recept som objavila v kuchárskej knihe a veľmi ma zaujal, má málo surovín a vyzerá to na...

Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...

Bešamel so šampiňónmi
@jerica pokračujem k receptu špargla (chřest) s palacinkou , ako som robila bešamel so šampiňonmi ,...

Zemiakové osúšky
Zostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som...

Chřupáčky z kynutého lístkového těsta
Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké,...

Plnené chrenové zemiaky
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam...