Hovädzí valček v horčicovej omáčke fotorecept
Foto: stanci11
Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to sa priam pýta na tanier :) V trošku inej Zobraziť celý popisZase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to sa priam pýta na tanier :) V trošku inej úprave než naposledy, a to v pikantnej horčicovej omáčke prevoňanej tymianom. Tak som zvedavá, čo poviete :) Pre uľahčenie práce sa zase činil tlakový hrniec - sme už zohraná dvojka!
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred som si pripravila mäso - našpikovala cesnakom a naložila do horčicovej marinády - tú som urobila len vymiešaním horčíc s trochou repkového oleja, mletým čierným korením a s čerstvým natrhaným tymianom.
- 2
Na druhý deň som si nakrájala cibuľku na hrubšie plátky a orestovala na výpeku z mäsa (ten mám vždy nachystaný v mraziaku, a aha ako sa hodil).
- 3
Keď sa začala cibuľka farbiť, pridala som na polovicu panvice naložené mäso v celku a zo všetkých strán som ho rýchlo opiekla.
- 4
Vyslovene len aby sa zatiahlo.
- 5
Obsah panvice som presunula do tlakového hrnca, podliala vývarom, osolila a od natlakovania som to nechala pomaličky variť 50 minút.
- 6
Po otvorení hrnca bola šťava krásne zredukovaná.
- 7
Toš som mäsko vybrala bokom, a zo štavy som precedila hrubší obsah do mixéra. Vymixovala som to najskôr zvlášť a až potom som zamiešala asi 1 PL vody, v ktorej sa mäso dusilo na zriedenie omáčky.
- 8
A servírovanie? Jednoduché karfiolové pyré z pomaly duseného karfiolu, do mäkka udusené mäso a k tomu voňavá omáčka s výraznou chuťou... Žiadna smotana, žiadne zemiaky, proste taká ľahšia večera ;) A väčšinu času za vás pracuje tlakový hrniec. To by celkom šlo, nie?
- 2
Diskusia k receptu