Foto: zirafninka1
Chutné jedlo nielen pre milovníkov mrkvy. Túto dobrotu som pripravila v novom hrnci Emile Henry, ktorého hrdou majiteľkou som vďaka Vareche. Ďakujem :)
Postup
-
1
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na plátky. Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vajíčko si uvaríme na tvrdo.
-
2
Do hrnca dáme zemiaky, osolíme a okoreníme ich podľa chuti a podlejeme asi 3 - 4dcl vody, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme.
-
3
Kým sa zemiaky varia, pripravíme si mrkvu na plnenie. Ja používam pomôcku na vyberanie jaderníka z jabĺk.
-
4
Mrkvu si postavíme, pomôcku na vyberanie jaderníka zatlačíme a stred mrkvy vyberieme.
-
5
Stred mrkvy si môžeme ihneď nakrájať na kolieska a zamraziť. Použijeme ich napríklad pri varení polievky.
-
6
Pripravené na plnenie.
-
7
Cibuľu si nakájame na maličké kocky,
-
8
a opražíme ju na troche oleja.
-
9
Žemľu nakrájame na kocky a namočíme v mlieku.
-
10
Po pár minútach prebytočné mlieko zlejeme, žemľové kúsky trochu vyžmýkame a pridáme opraženú cibuľu, nakrájané vajíčko, petržlenovú vňať. Dochutíme a poriadne premiešame.
-
11
Mrkvy naplníme.
-
12
Pridáme k zemiakom, opäť prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Po 30 minútach skontrolujeme, či sú zemiaky uvarené.
-
13
A môžeme servírovať :)
Diskusia k receptu