Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 9. apríla 2021

Konečne som vyšperkovala tento recept k mojej spokojnosti, keďže paradajkovú polievku milujem, ale nikdy som nebola úplne spokojná s výsledkom. Kombinácia pečených paradajok Zobraziť celý popisKonečne som vyšperkovala tento recept k mojej spokojnosti, keďže paradajkovú polievku milujem, ale nikdy som nebola úplne spokojná s výsledkom. Kombinácia pečených paradajok a mozzarelly je mňamózna.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 l
1 strúčik
1 hrsť (drobné)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme piecť paradajky. Nakrájame ich na menšie kúsky. (Ak chceme byť úplne dokonalí, tak ich najprv ošúpeme - jemne nakrojíme šupku a sparíme vriacou vodou. Mne šupky v polievke nevadia, tak som vynechala). Paradajky osolíme, okoreníme, pridáme sušené alebo čerstvé oregano a zakvapneme olivovým olejom. Pečieme na 220 stupňoch 15 minút.

  2. 2

    Medzitým si zohrejeme v hrnci olivový olej a jemne orestujeme strúčik cesnaku.

  3. 3

    Pridáme pasírované paradajky, liter vriacej vody, cukor (približne 1 polievkovú lyžicu) a soľ. Chvíľku povaríme a necháme zovrieť, kým sa dopečú paradajky.

  4. 4

    Pečené paradajky pridáme do polievky a vsypeme cestovinky. Varíme približne 10 minút, kým sú cestoviny uvarené. (Ak si chceme polievku nechať aj na druhý deň, je lepšie uvariť cestoviny osobitne, lebo potom príliš nabobtnajú).

  5. 5

    Doladíme chuť cukrom a soľou (záleži od toho aké zrelé sú paradajky aj passata). Do odstavenej polievky pridáme hrsť nasekanej bazalky.

  6. 6

    Pri servírovaní pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu.

  7. 7

    Prajeme si dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu