Veľkonočný baranček

frona - fotkafrona, 10. apríla 2012
Veľkonočný baranček
Foto: frona

Takéhoto barančeka som pekávala mojim deťom na Veľkú noc. Deti sú už veľké a dospelé, tak baranček padol do zabudnutia.... Tento rok som si spomenula, že by som ho mohla upiecť mojim vnukom

10 minút
príprava
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

133 g
133 g
1 ks
0,66 dcl
1 dcl
1 ks
 na vysypanie formy
 na vymastenie formy
asi 20 g
asi 50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky prísady pomiešame metličkami mixérom a vylejeme do formy barančeka vymastenej maslom a vysypanej múkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160 °C asi 25 min. Oprobujeme špajdlou, či je už upečený a vyberieme z rúry. Chvíľu necháme vychladnúť, vyklopíme z formy. Polejeme hustejšou čokoládovou polevou a prizdobíme vidličkou, aby vyzeral ako strapatý baranček. Oči sú guličky z kostíkov. Deti mali veľkú radosť.

  2. 2

    Polevu som robila tak, že som rozpustila čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli. Ale polevu si každý môže urobiť, ako je zvyknutý.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
ja mám deti tiež už veľké, ale snažím sa dodržiavať tradíciu a na Veľkú noc ho piecť, musím ho niekedy vyskúšať poliať čokoládou, ako si to urobila ty

Pridaj komentár k receptu: