Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou fotorecept
Foto: pusta
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer Zobraziť celý popisNa dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer do hneda cibuľu a hranolčeky jablka tak, aby zostali al dente, priliala som šľahačku, pridala horčicu a šalviu. Nechala som krátko povariť, mierne som osolila, okorenila mletým čiernym korením a vložila som plátky bravčového karé, aby sa prehriali. Podávala som s pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g bez kosti |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
3 CL |
|
100 ml |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
podľa chuti |
|
600 g |
|
podľa potreby |
|
p.p |
|
5-6 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som si šľahačku, horčicu a koreniny.
-
2
Zelené jablko som zbavila jadrovníka, nakrájala som ho na tenké plátky a tie na tenké dlhšie hranolčeky.
-
3
Bravčové karé som pokrájala na plátky, naklepala som ich, osolila a posypala mletým čiernym korením.
-
4
Očistené zemiaky som pokrájala na plátky, ktoré som uvarila v osolenej vode a na hrubo pretlačila drvičom na zemiaky. Omastila som ich olejom z výpeku a posypala som ich pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky.
-
5
Očistenú cibuľu som pokrájala na plátky.
-
6
Pripravené bravčové plátky som sprudka opiekla na rozpálenom oleji na panvici a vybrala som ich na tanier.
-
7
Vo výpeku som opiekla cibuľu, rozobratú na prúžky takmer do hneda.
-
8
Pridala som hranolčeky jablka a krátko som ich opekala spolu s cibuľou.
-
9
Priliala som šľahačku a celé som chvíľku povarila.
-
10
Pridala som šalviu, horčicu, jemne som osolila a dokorenila mletým čiernym korením.
-
11
Do šľahačkovo-horčicovej okorenenej šťavy som vrátila mäsko, aby sa prehrialo.
-
12
Bravčové rezy som na tanieri uložila na šľahačkovo-horčicovú šťavu so šalviou a podávala som s omastenými pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky. Miesto karé možno použiť aj krkovičku alebo pliecko, ale potom je príprava niečo dlhšia.
Diskusia k receptu