Foto: paploska
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu pripravte si lokše špaldové. Ale pozor aj Zobraziť celý popisZačala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu pripravte si lokše špaldové. Ale pozor aj tu platí len s mierou :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich popučíme a pripadáme múku, celé vajíčko a soľ. Cesto poradne vypracujeme, ak sa Vám bude lepiť pokojne pridajte ešte múku. 250 g je základný pomer, ale závisí od zemiakov, ja tam tak 10 g ešte určite pridávam pri spracovaní.
-
2
Cesto vytvarujem do valca a postupne formujem s pomúčenými rukami guličky a z nich vyvaľkám tenké lokše. Panvice (pečiem vždy na dvoch na raz) rozpálim na indukcii na 8 a lokše opečiem z jednej aj druhej strany. Každú lokšu poriadne potieram z oboch strán kačacou masťou.
-
3
Ak nepečiete práve kačku, tak ich pokojne natierajte maslom. Dnes sme si ich dali s kačkou, ale zajtra budú s makom :-). Dobrú chuť.
múka...ja tam tak 10 g ešte určite pridávam pri spracovaní.
30 lyžíc kačacia masť?