Postup
-
1
Pšeno sparíme dva krát vriacou vodou a scedíme. Zalejeme mliekom, pridáme cukor a na miernom ohni podusíme domäkka.
- 2
Pridáme trochu rozpusteného masla, ovocie (marhule alebo slivky), škoricu a zmes vylejeme do vymastenej zapekacej misy.
- 3
Vajíčka rozšľaháme v 2 dl mlieka a týmto polejeme pripravenú zmes. Na vrch pokrájame kúsky masla a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Z mojho detstva si pamatam na psenovu kasu,ktoru sme jedavali na ranajky.Pre deti sladka,pre " chlapov" napriklad s pecenou slaninkou.
Este som si spomenula na jeden recept-pseno uvarime v slanom mlieku,hlavkovu kapusta pokrajame na sliziky a dame podusit na maslo alebo olej ,trosku posolime ,malinko podlejeme vodou a udusime do makka.Potom zmiesame spolu a dame na chvilu zapiect.Dufam,ze som na nieco nezabudla lebo som to uz davno nevarila.
Vyskusa to niekto? Je to nielen zdrave,ale aj lacne na dnesnu "krizovu dobu"!!!
P.S. Aj mne sa VARECHA veľmi páči :-)))))