Kvakový eintopf fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 30. novembra 2010

Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som sa ist pozriet do slovnika, ako sa ta "repa" vola po slovensky. Kvaka po vojne zmizla zo slovenskej kuchyne, nie vsak zo severonemeckej. Momentalne je kvaka IN a dostava sa na stol aj v inych castiach europy. Obsahuje hroznovy cukor, bielkoviny, mineralne latky, provitamin A , vitaminy B1, B2, C, vela vody a malo kalorii.

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks
1 strúčik
500 g
500 g
1 - 2 ks
100 g, prerastená
0,5 l
200 g
 (olej)
  alebo kyslá smotana

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si potrebne suroviny: Kvaku a zemiaky osupeme, pokrajame na kocky, ocistime a nakrajame cibulu, slaninu nakrajame na male, maso na vacsie kocky. Mrkvu ocistime a nakrajame na kolieska.

    Kvakový eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme maslo, pridame slaninu, oprazime, pridame cibulu, oprazime do sklovita a pridame maso. Podlejeme vyvarom a prikryte dusime 20 minut. Pridame kvaku, klobasu a mrkvu, varime 10 minut, pridame zemiaky.

  3. 3

    Ochutime solou, korenim, kminom, cesnakom. Ked su zemiaky makke, vyberieme klobasu, nakrajame ju na kolieska, vlozime naspat do hrnca a mozeme podavat. Kto ma rad jemnejsiu chut, prida si do taniera 1lyzicu creme fraiche, alebo kyslej smotany.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto je polievočka môjho detstva,robíme ju tak isto,len naviac pridávame krupy.Je fajnučká,mňam.
V anglicku sa to volá turnip. Na Slovensku som to v obchodoch nevidela. Spomínam si, že to moja babka veľmi dlho varila dokiaľ pozháňala semiačka lebo si to sama pestovala, ale ona to varila s mrkvou spolu popučila a dala do toho masť so škvarkami, podľa nej tam boli najlepšie z baranieho loja. A na východe to babka volala karpeľe.