Rezne z kelových listov fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 6. apríla 2011
Rezne z kelových listov (fotorecept)
Foto: alexdidi

Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a chutnú zeleninu a použiť sa dá na mnoho spôsobov. Ja vám dnes ponúkam málo známu, ale veľmi chutnú variantu, keď z kelových listov si vytvoríme na Slovensku tak populárne vyprážané rezne. A keď pri obede môj "mäsožravý" manžel ich dal na rovnakú úroveň ako tie bravčové aj s otázkou, či už som ich dala na Varechu, rozhodla som sa s vami o ne podeliť. Je to naozaj pochúťka, vyskúšajte.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
Na trojobal podľa potreby:
 na vyprážanie
Prílohy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z kelu vyrežeme hlúbik a oddelíme listy.

    Rezne z kelových listov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Listy vkladáme do vriacej osolenej vody na niekoľko sekúnd, aby len trochu zmäkli. Vyberieme dierovanou naberačkou do studenej vody a schladíme.

    Rezne z kelových listov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osušíme na kuchynskej utierke. Zrežeme hornú hrubšiu stredovú časť listov.

    Rezne z kelových listov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dva - tri listy položíme na seba, preložíme na polovicu a trochu naklepeme ( ako klasické bravčové rezne ).

    Rezne z kelových listov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolíme, okoreníme a obalime v trojobale ( múka, vajíčka rozmiešané, strúhanka). Vypražíme z oboch strán v oleji. Vyberáme na papierové kuchynské utierky, aby odsali prebytočný tuk.

    Rezne z kelových listov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako príloha je vhodná napr. zemiaková kaša a ja som podávala aj s šalátom z rukoly a cherry paradajok.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
ja som videla kdesi aj takúto inováciu: listy boli preložené nasekaným cesnakom a stočené do ruličky, potom obalené a vypražené.... ešte som ani jednu verziu neskúšala... lebo toľko chcem toho skúsiť... veď to poznáte :-))
Máš to krásne zaservírované, jedia aj oči. Kedysi som balila do kelových listov šunku a syr, ale skúsim bez plnenia, kel mám rada a recept sa mi páči. Zakladám.
Jeej, takyto recept som nedavno objavila v jednej starej kucharke a este som sa nan len chystala. Dakujem za pripomienku. :-)
Takéto rezne som robievala z kučeravého kelu,ktorý rastie od leta,vlastne až do nového.Postupne sa listy odtrhávajú,vydrží aj tuhé mrazy.Listy sú podlhovasté na koncoch kučeravé.Oblanšírované,vychladnuté,obalené v trojobale vypražené.Výborné sú s tatarkou alebo šalátom.
@Alexdidi vyskusala som tieto kelove rezne a som nadsena. Niektore som plnila sojovou opekackou, niektore boli ako tvoje. Namiesto vajicka som dala hrasku. Je to naozaj dobrota. Uz sa tesim ako ich spravim mladsej sestre :) Dakujem za recept.


Pridaj komentár k receptu: