Foto: alexdidi
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a chutnú zeleninu a použiť sa dá na mnoho Zobraziť celý popisKel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a chutnú zeleninu a použiť sa dá na mnoho spôsobov. Ja vám dnes ponúkam málo známu, ale veľmi chutnú variantu, keď z kelových listov si vytvoríme na Slovensku tak populárne vyprážané rezne. A keď pri obede môj "mäsožravý" manžel ich dal na rovnakú úroveň ako tie bravčové aj s otázkou, či už som ich dala na Varechu, rozhodla som sa s vami o ne podeliť. Je to naozaj pochúťka, vyskúšajte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kelu vyrežeme hlúbik a oddelíme listy.
-
2
Listy vkladáme do vriacej osolenej vody na niekoľko sekúnd, aby len trochu zmäkli. Vyberieme dierovanou naberačkou do studenej vody a schladíme.
-
3
Osušíme na kuchynskej utierke. Zrežeme hornú hrubšiu stredovú časť listov.
-
4
Dva - tri listy položíme na seba, preložíme na polovicu a trochu naklepeme ( ako klasické bravčové rezne ).
-
5
Osolíme, okoreníme a obalime v trojobale ( múka, vajíčka rozmiešané, strúhanka). Vypražíme z oboch strán v oleji. Vyberáme na papierové kuchynské utierky, aby odsali prebytočný tuk.
-
6
Ako príloha je vhodná napr. zemiaková kaša a ja som podávala aj s šalátom z rukoly a cherry paradajok.
Paci sa mi,vdaka za recept!