Foto: andrej123
Dobrota,ktorú nebudete vedieť prestať jesť. Aspoň u mňa to platí :)
Postup
-
1
Z ingrediencií spravíme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme asi 45min odpočinúť. Kvások netreba robiť osobitne, droždie stačí do múky rozmrviť. Cesto potom znova prepracujeme a na mierne pomúčenej doske rozvaľkáme.
- 2
Pokrájame napríklad na pásiky alebo štvorčeky a rôzne ich poprepletáme. Smažíme v horúcom oleji,tak,aby pekne plávali. Potom ich vyberieme na obrúsok a necháme odkvapkať olej. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom, do ktorého rád pridám aj škoricu. Podávame s lekvárom, podľa mňa sa k nim najlepšie hodí jahodový.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu