Fašiangové fánky

andrej123 - fotkaandrej123, 2. marca 2014
Fašiangové fánky
Foto: andrej123

Dobrota,ktorú nebudete vedieť prestať jesť. Aspoň u mňa to platí :)

Suroviny

300 g
60 g
1 kocka
3 PL
4 PL
2
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Z ingrediencií spravíme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme asi 45min odpočinúť. Kvások netreba robiť osobitne, droždie stačí do múky rozmrviť. Cesto potom znova prepracujeme a na mierne pomúčenej doske rozvaľkáme.

  2. 2

    Pokrájame napríklad na pásiky alebo štvorčeky a rôzne ich poprepletáme. Smažíme v horúcom oleji,tak,aby pekne plávali. Potom ich vyberieme na obrúsok a necháme odkvapkať olej. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom, do ktorého rád pridám aj škoricu. Podávame s lekvárom, podľa mňa sa k nim najlepšie hodí jahodový.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré sú nepochybne, ale fánky sa nerobia z kysnutého cesta, čiže bez droždia. Všimni si napravo máš tiež pridané recepty na fánky. Ale veľké plus je už len to, že si sa na to dal a upiekol ich.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia