Šošovicové ragú s pečeným kolenom

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks
4 strúčiky
4 ks
500 g
2 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút. Pred dopečením pridáme nakrájané jabĺčka a pečieme ešte približne 10 minút.

  2. 2

    Šošovicu varíme približne 30 minút v osolenej vode.

  3. 3

    Na výpeku z kolena orestujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme uvarenú šošovicu a nastrúhaný čerstvý chren. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme približne 10 minút. Nakoniec pridáme jabĺčka, ktoré sme piekli s kolenom.

  4. 4

    Tip: Pred pečením je dobré dať koleno uvariť. Ak máte tlakový hrniec, bude príprava tohto jedla rýchlejšia.

Diskusia k receptu

tinca
tak ja koleno radšej s chrumkavým chlebom
altyn
Tak toto je po prvý krát čo vidím fotorecept od šéfkuchára a taký dobrý! :-)))
ernest
Velmi pekne ako vreví môj kamarat "vot maslostroj" KK
jamarlen
urobili sme včera, len s bravčovým plieckom - kolená nám stačia naše... chlapi, naozaj skvelé, odporúčam ! len tú šošovicu naozaj netreba tak dlho variť, aby z nej nezostali len šupky. pridali sme ešte aj sušené slivky----




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia