Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút. Pred dopečením pridáme nakrájané jabĺčka a pečieme ešte približne 10 minút.
- 2
Šošovicu varíme približne 30 minút v osolenej vode.
- 3
Na výpeku z kolena orestujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme uvarenú šošovicu a nastrúhaný čerstvý chren. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme približne 10 minút. Nakoniec pridáme jabĺčka, ktoré sme piekli s kolenom.
- 4
Tip: Pred pečením je dobré dať koleno uvariť. Ak máte tlakový hrniec, bude príprava tohto jedla rýchlejšia.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu