Vysmážané kuracie stehienka fotorecept

elekra - fotkaelekra, 30. apríla 2011
Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept)
Foto: elekra

Vysmážané jedlá robievam málokedy, ale kuracie stehienka, pekne vykostené a do chrumkava usmažené sú jednoducho pochúťka.

4
porcie
20 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
podľa potreby
podľa potreby
2 ks
podľa potreby
na vysmážanie
1/2 kg
1 ks
podľa potreby alebo umelé sladidlo
podľa potreby
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná si umyjem, prekrojím na dve časti, horné vykostím, spodné len prekrojím a vytvorím vejárik. Mierne osolím.

    Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto nachystané stehienka obaľujem v klasickom trojobale (keď mám sezamové semienka, pridávam ich do strúhanky, tentoraz som ich nemala)

    Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a vysmážam na miernom ohni do zlata.

    Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmažené stehienka dávam odkvapkať na servítku.

    Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zvyšku surovín trojobalu spravím ich zmiešaním slepé kura alebo pampúch. Trochu ho osolím a vysmažím.

    Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vysmážané kuracie stehienka podávam s omastenými varenými zemiakmi a uhorkovo-reďkovkovým šalátom

    Vysmážané kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Takéto stehienka pečiem v rúre na oleji,ktorý streknem2-3 krát rozprašovačom naspodok a tak i na vrch a urobím ich všetky naraz , ale robím aj tieto,hlavne až ich je málo 2-3 ks...
elekra
@danculka , ja som ich vysmážala len pár a na starom klasickom šporáku. Pre štyri stehienka sa neoplatí zohrievať elektrickú rúru. Ale boli vynikajúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia