Foto: elekra
Vysmážané jedlá robievam málokedy, ale kuracie stehienka, pekne vykostené a do chrumkava usmažené sú jednoducho pochúťka.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
na vysmážanie |
|
1/2 kg |
|
1 ks |
|
podľa potreby alebo umelé sladidlo |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná si umyjem, prekrojím na dve časti, horné vykostím, spodné len prekrojím a vytvorím vejárik. Mierne osolím.
-
2
Takto nachystané stehienka obaľujem v klasickom trojobale (keď mám sezamové semienka, pridávam ich do strúhanky, tentoraz som ich nemala)
-
3
a vysmážam na miernom ohni do zlata.
-
4
Vysmažené stehienka dávam odkvapkať na servítku.
-
5
Zo zvyšku surovín trojobalu spravím ich zmiešaním slepé kura alebo pampúch. Trochu ho osolím a vysmažím.
-
6
Vysmážané kuracie stehienka podávam s omastenými varenými zemiakmi a uhorkovo-reďkovkovým šalátom
Diskusia k receptu