Čučoriedková štrúdľa
Čučoriedková štrúdľa

Rýchla čučoriedková štrúdľa z lístkového cesta videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 27. júla 2023

Jednoduchá letná štrúdľa z lístkového cesta s tvarohovou plnkou a čučoriedkami dochutenými lahodným džemom, ktorej vrch zdobí cukrová poleva. Naša rýchla čučoriedková štrúdľa Zobraziť celý popisJednoduchá letná štrúdľa z lístkového cesta s tvarohovou plnkou a čučoriedkami dochutenými lahodným džemom, ktorej vrch zdobí cukrová poleva. Naša rýchla čučoriedková štrúdľa je vážne vynikajúca, tak si ju určite s nami upečte!

12-15
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

275 g (chladené rozvaľkané)
200 g
100 g
1 ks
250 g
1 bal.
2 PL
Cukrová poleva:
110 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyberieme z chladničky asi 10 minút pred prípravou koláča. Čučoriedky umyjeme, scedíme, zmiešame s čučoriedkovým džemom. Vajíčko rozdelíme na žĺtok a bielok. Tvaroh, vaječný bielok, pudingový prášok a kryštálový cukor vymiešame dohladka.

  2. 2

    Cesto rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Narežeme ho šikmo asi päťcentimetrovými rezmi v rozostupe asi dva centimetre od seba. Na strednú časť cesta rozotrieme tvarohovú zmes. Na ňu navrstvíme čučoriedkovú zmes.

  3. 3

    Striedavo z ľavej a pravej strany prekladáme narezané pásy cesta na plnku. Povrch cesta potrieme rozmiešaným žĺtkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ºC asi 25-30 minút.

  4. 4

    Na polevu vymiešame 2 – 3 PL mlieka s preosiatym práškovým cukrom na hladkú polevu. Polejeme ňou štrúdľu a necháme zaschnúť.

Diskusia k receptu