Paštéta z bôčika
Slaninu a mäso nakrájame na kocky 3x3 cm. Slaninu začneme zohrievať v hrnci na miernom ohni....
Poschodová skoro Krtkova Torta
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou. Pridáme múku, sódu bikarbónu a kakao. Všetko dobre premiešame a vylejeme...
Torta medový krémeš
Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...
Sobíkové muffinky
Z ingrediencií na cesto si vymiešame hladké cesto, nalejeme do košíčkov na muffiny a upečieme v...
Cezerye - mrkvový turecký med
(čítaj čezerie) Ďalšia z tureckých "supersladkostí" s obsahom vítamínov a cukru, samozrejme :) Takže nič pre...
Čoko nátierka
Toto je veľmi jednoduchý receptík. Rada si ho pripravujem vždy večer pred školou, aby som...
Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.
Šalát z pangasia
Veľa je receptov na tresku šalát, tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od...
Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...
Esejský chlebík
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento...
Pečená zelenina s plackami
Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, ...
Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...
Gumená torta
Videla som na nete tortu ale so surovými vajíčkami tak som to trošku pozmenila :)
Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...
Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného...
Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...
Sníval sa mi sen
Sníval sa mi sen o ktorý sa chcem s Vami podeliť. Mala som namočený šalát,...
Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne
Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené...
Rybacie placky na Veľký piatok
Blíži sa Veľká noc a je fajn obmeniť tradičné veľkonočné jedlá na niečo trošku netradičnejšie. Verím,...
Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)
Zemiakovo pórový koláč - Potato and leek pie
Tento zemiakovy kolac je chutny sam ako postne jedlo, ale moze sa podavat aj ako...
Moja veľkonočná briošková paska
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to...
Polievka Hladká Ančka
Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, ...
Citrónová torta
Maslo si dáme rozpustit. Všetko okrem citrona vyšľaháme. Po vyšľahaní pridáme kôru z citronu a šťavu z...
Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...
Moravská kapusta
Očistenú najemno nastrúhanú kapustu podlejeme, pridáme soľ a rascu a bez pokrievky povaríme. Zvlášť na masti...
Vepřová játra La Alcron
Játra můžu na všechny způsoby. jen si ji většinou dělám jen pro sebe, přítel ji...
Čokoládový koláčik
Tento koláčik je pečený v mikrovlnke, celá príprava až po konzumáciu trvá do 30 minút.