Foto: dorisa
Mala som mleté mäso, fašírky som nechcela robiť, tak som pripravila roládu z mletého mäsa, plnenú dubákmi a vajíčkami.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks 1-2 dni starý |
|
150 ml |
|
1 PL nasekana |
|
2 PL |
|
|
|
,(podľa potreby) |
|
1 ks |
|
(podla potreby) |
|
Plnka: | |
2 ks natvrdo |
|
150 g (mrazené) |
|
Postup
-
1
Mäso dáme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, cibuľu opraženú na oleji, v mlieku namočený starší rožok, za 2 hrste ovsených vločiek, premiešame....
-
2
Na oleji udusíme odmrazené nakrájané dubáčiky.
-
3
Po vychladnutí ich nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme si vajíčka na tvrdo.
-
4
Rozprestrieme alobal, naň navrstvíme mäsovú zmes, do stredu navrstvíme dubáčiky a položíme uvarené vajíčka( ja som ich rozpolila).
-
5
Posypeme niečím zeleným, napr. petržlenovou vňaťou (môže byť aj špenát)
-
6
Pomocou alobalu zvinieme roládu.
-
7
Roládu, zabalenú v alobale dáme do rúry a pečieme v pekáči, naspodok som dala vodu, potom , ju zbavíme alobalu a dopekáme ( aj som preložila do iného pekáča)
-
8
Roláda je už zhruba po hodine upečená.
-
9
Kým sa roláda pečie, tak si pripravíme prílohu, ja som volila zemiakovú kašu s maslom a mliekom. Podávame s kyslou uhorkou a zemiaky polejeme výpekom, mňam. Dobrú chuť.
Aha, ako obyčajná fašírka stúpla na kráse!
máš to krásne nafotené a vôňu cítim až tu....:)