Foto: egreska
..zbožňujem sladké raňajky...
Suroviny
Kvások: | |
6 PL |
|
1 čl |
|
1 1/2 čl |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
|
|
1/2k kelímka |
|
60 g |
|
1 |
|
1/4 šalky |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
2 1/2 šalky |
|
1 |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2-3 pl |
|
|
|
2 pl |
|
asi 1/2 šalky |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín vymiešame kvások a nechame 15 minut kysnut.
-
2
Do misy alebo do pekarničky dáme kyslu smotanu,cukor,vajce,maslo,sol,vanilku.
-
3
Pridame nastruhanu kôru ,kvasok a múku.
-
4
Vymiesime mäkke ,nelepive cesto. V pekarničke stačí takých 15-20 minut.Nechame nakysnut 1 - 1 1/2 hodinky.
-
5
Tvaroh zmiešame so smotanou,s cukrom a hrozienkami .Ak je moc riedky primiešame 1- 2 pl polohr.muky.
-
6
Lemon curd môžete použit kúpený alebo si ho môžete jednoducho vyrobit doma :http://varecha.pravda.sk/recepty/pomarancovo-citronova-natierka--orange-and-l/4294-pouzi.html
-
7
Vykysnute cesto rozvalkame na papieri na pečenie (aby sme ho mohli lahšie preniest).Nepodsýpame mukou.
-
8
Do stredu navrstvíme tvarohovu plnku a takto radielkom narežeme.
-
9
Na tvaroh dame citronovu nátierku a zavinieme.Najprv vrchnu a spodnu čast a potom prekladame jednotlive pásiky cez seba.
-
10
Mne z toho vznikla múmia :-)) Nechame ešte 15-20 min podkysnut.
-
11
Pred pečením potrieme vajíčkom a posypeme kryštalovým cukrom.
-
12
Upečieme na 180 st asi 30 minut.
-
13
Odporúča 10 z 10- tich maminiek..
Diskusia k receptu