Moskovský boršč

sjuz - fotkasjuz, 23. februára 2010

Je trochu prácny - varí sa v troch hrncoch, ale mňam:)

Suroviny

1  ks
3 ks
1  ks
4  strúčik
4 ks
2 ks
1/2  kg
2  PL
5  ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu, zemiaky a polovicu cvikly postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme 1 PL octu , vodu a uvaríme. V ďaľšom hrnci na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, cesnak. Pridáme zbytok postrúhanej cvikly a ostatnú postrúhanú zeleninu, 1 PL octu,korenie,vegetu a tiež uvaríme. V tretej nádobe uvaríme mäso do mäkka. Môžeme pridať jeden bobkový list a dve-tri guličky nového korenia, soľ. Je dôležité dávať vody primerane, aby vznikol chuťovo výrazný vývar.

  2. 2

    Všetky tri časti zlejeme spolu a zakryté chvíľu povaríme. Hotové prípadne ešte ochutíme soľou. Podávame s lyžičkou kyslej smotany. Boršč by mal byť hustý.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Ruská kuchyňa, Hlavné jedlá, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

aljonuska
Varievam ho veľmi podobne a je naozaj skvelý. Keby mal niekto výhrady voči hovädzine, robila som ho už aj s kuraťa a tiež bol výborný. Vrelo odporúčam :D
sbohemrozume
Já přidávám červenou řepu zavařenou (vlastní) až na sám konec vaření. Do vaření přidávám několik polévkových lžic "BARSZCZ koncentrat". Krásně polévku zabarví a okoření.
sjuz
Môže byť:), inak, robila som už aj s bravčovým stehnom a kosťami, kvôli intenzite vývaru.
jarco
Dal by som si hocikedy, ale variť to nebudem. Iba ak by ma vyhodili z práce, odsťahujem sa na chalupu a budem si takto vyvárať. Človek nikdy nevie :-)
milina
Ďakujem za recept podobne varím aj ja, ale s kuracím mäsom som nevyskúšala.
sjuz
hehe - ani mne sa moc nechce :), a preto, keď sa odhodlám, navarím kotol :)
adamochutnavac
je to dobrý recept len ak smiem povedať ja tam dávam viac cesnaku kvoli výraznejšie chuti :) a tej vegety tiez s nou nesetrim podla mna je to dobre :P

Zaujímavé video z archívu TV Varecha