Foto: ancicka
Aronia čierna - jarabina čierna,je veľkým zdrojom vitamínov a mineralov.Teraz v tento čese dozrieva.Z nej sa dá robiť-pripraviť kompot,sirup-šťava,či džem,ale dá sa i zmraziť,usušiť.Výborny Zobraziť celý popisAronia čierna - jarabina čierna,je veľkým zdrojom vitamínov a mineralov.Teraz v tento čese dozrieva.Z nej sa dá robiť-pripraviť kompot,sirup-šťava,či džem,ale dá sa i zmraziť,usušiť.Výborny je z nej aj čaj.Má veľmi liečivé účinky,Ja ju používam aj do koláčov a jeden vám ponúkam.Je jemný a veľmi chutný.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
2 dl |
|
1/2 kocky |
|
2 ks celé |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
1 dl |
|
plnka: | |
3-4 ks osupane |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
|
|
posýpka: | |
50 g |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
V mlieku si urobíme kvások s pridaním cukru.
-
2
Ked kvasok nakysne tak vypracujeme hladké cesto,
-
3
ktoré necháme nakysnúť.
-
4
Medzi tým si pripravíme posýpku a ovocie.
-
5
Cesto vylejeme na dobré vymastený plech a cesto rozotrieme.
-
6
Na cesto nastruháme jablká,
-
7
rozložíme jarabinu a dobré posýpeme cukrom a škoricovým cukrom.
-
8
na to rozsýpeme posýpku a upečieme.Upečené cesto je veľmi jemné a vláčné.
@izabella ,ved je to veľká škoda.Aj vtáctvo nebeské sa musí na niečom popásť.Oni asi vedia čo je dobré,inač by to obišli.
Jarabina je tak isto využiteľná,ako aj iné ovocie.Skús aspoň takúto šťavu,tu som robila už minulý rok a aj teraz.
varecha.pravda.sk/recepty/sirup-z-jarabiny-ciernej-na-sur...
Ja jarabinu mám rada,aj ked je trocha horkáva.