Foto: janette4
Tento recept som našla minulý rok na internete,keď mi cukrárka spravila tortu,ktorá sa nedala jesť.Hľadala som niečo,čo by som zvládla aj ja.robila som ju Zobraziť celý popisTento recept som našla minulý rok na internete,keď mi cukrárka spravila tortu,ktorá sa nedala jesť.Hľadala som niečo,čo by som zvládla aj ja.robila som ju synovi k narodeninám a odvtedy ju musím robiť celej rodine a známym,lebo je fantastická.Kto má rád radšej niečo kyselkavé ako veľmi sladké,určite si príde na svoje.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
120g |
|
120g |
|
2KL |
|
4ks |
|
2PL |
|
Gaštanová plnka: | |
250g |
|
1-2PL |
|
125g |
|
200g |
|
1ks |
|
Smotanová plnka: | |
250ml |
|
1balenie (20g)-ja dávam želatínový |
|
250g |
|
1ks |
|
(puffino,savoiardy),pikantný džem(napr.ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista,pridáme múku,kypr.prášok,kakao.Vlejeme do tortovej formy(priem.20cm)vymazanej maslom a vysypanej múkou,dáme piecť na 180st.,asi 15-20min.Necháme vychladnúť.Pomocou nitky prerežeme na polovicu. Prekrojené piškóty natrieme džemom a časťou gaštanovej plnky, priklopíme a zvyšnou plnkou natrieme vrch a boky.Necháme trochu stuhnúť. Piškóty si nožom upravíme na požadovanú dĺžku a obložíme ňou tortu kolom dokola.Vrch torty natrieme smotanovou plnkou a dodekorujeme.Obviažeme stuhou,aby nám piškóty lepšie držali.
- 2
v priereze
- 3
a finiiito
- 2
Diskusia k receptu