Cestoviny s pórovo-hríbovou smotanovou omáčkou

janazjarku - fotkajanazjarku, 23. marca 2011

Som ctiteľka cestovín a to či varených , alebo zapekaných . Dnes vám ponúknem recept, pochádzajúci od priateľky z Vysokých Tatier a pôvodný bol Zobraziť celý popisSom ctiteľka cestovín a to či varených , alebo zapekaných . Dnes vám ponúknem recept, pochádzajúci od priateľky z Vysokých Tatier a pôvodný bol z čerstvých horou voňajúcich hríbov , ale však mimo sezóny si pomôžeme aj sušenými :-) Recept môžeme využiť aj počas jarného pôstu, lebo po mäse ani stopy.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
400 g čerstvé
100 g
500 ml
500 g podľa chuti
125 g na dusenie




Postup

  1. 1

    Sušené hríby si namočíme do teplej vody (nie vriacej) minimálne na 4 hodiny, alebo od večera do rána. Čerstvé šampióny očistíme papierovou utierkou (neumývame) a nakrájame na väčšie kúsky. Maslo speníme , pridáme namočené hríby (vodu nevylejeme na prípadné podlievanie) a krátko orestujeme. Pridáme čierne korenie podľa chuti, muškátový oriešok a na záver osolíme. Zmes hríbov dusíme na miernom ohni za občasného miešania 30 minút. Ak máme čerstvé hríby, alebo šampiony zmes nepodlievame mali by si pustiť dostatok "šťavy". Pôr nakrájame na tenké kolieska (pôr kúpime radšej väčší s primerom do 25 mm) . Po 30 minútach sú hríby spoľahlivo udusené a tak pridáme pôr, ktorý dusíme maximálne 10 minúť, aby nerozvaril. Na záver zmes zaprášime hladkou múkou asi 1 PL chvíľu za stáleho miešania povaríme , zalejeme smotanou na varenie necháme zovrieť a omáčka je hotová.

  2. 2

    Prílohou sú cestoviny podľa chuti. Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

bozulka
Robievala som často,lebo je to rýchlo urobené.Na omáčku mám tiež radšej sušené hríby ako mrazené.Chuť je lepšia.Vidím,že sa v tej mini kuchynke činíš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia