Cestoviny s pórovo-hríbovou smotanovou omáčkou
Foto: janazjarku
Som ctiteľka cestovín a to či varených , alebo zapekaných . Dnes vám ponúknem recept, pochádzajúci od priateľky z Vysokých Tatier a pôvodný bol Zobraziť celý popisSom ctiteľka cestovín a to či varených , alebo zapekaných . Dnes vám ponúknem recept, pochádzajúci od priateľky z Vysokých Tatier a pôvodný bol z čerstvých horou voňajúcich hríbov , ale však mimo sezóny si pomôžeme aj sušenými :-) Recept môžeme využiť aj počas jarného pôstu, lebo po mäse ani stopy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby si namočíme do teplej vody (nie vriacej) minimálne na 4 hodiny, alebo od večera do rána. Čerstvé šampióny očistíme papierovou utierkou (neumývame) a nakrájame na väčšie kúsky. Maslo speníme , pridáme namočené hríby (vodu nevylejeme na prípadné podlievanie) a krátko orestujeme. Pridáme čierne korenie podľa chuti, muškátový oriešok a na záver osolíme. Zmes hríbov dusíme na miernom ohni za občasného miešania 30 minút. Ak máme čerstvé hríby, alebo šampiony zmes nepodlievame mali by si pustiť dostatok "šťavy". Pôr nakrájame na tenké kolieska (pôr kúpime radšej väčší s primerom do 25 mm) . Po 30 minútach sú hríby spoľahlivo udusené a tak pridáme pôr, ktorý dusíme maximálne 10 minúť, aby nerozvaril. Na záver zmes zaprášime hladkou múkou asi 1 PL chvíľu za stáleho miešania povaríme , zalejeme smotanou na varenie necháme zovrieť a omáčka je hotová.
- 2
Prílohou sú cestoviny podľa chuti. Dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu