Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 27. júla 2013
Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept)
Foto: mariana33

Tento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi...kúšťok som ho upravila, tým, že som nevyhodila cesnak a pridala som aj cuketu....veď Zobraziť celý popisTento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi...kúšťok som ho upravila, tým, že som nevyhodila cesnak a pridala som aj cuketu....veď čo si budeme hovoriť, keď je jej sezóna...:)

4
porcie
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g zbytky
1 ks
2-3 strúčiky
1
1 konzerva (celé alebo krájané)
1 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu si namočíme na 12hodín a potom ju v tej vode uvaríme al dente a osolíme. Na oleji si orestujeme nakrájaný stonkový zeler a cesnak, kto chce variť podľa pôvodného receptu, tak cesnak nepokrája a po opražení ho vyberie.

    Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K zeleru a cesnaku pridáme lúpané paradajky, ešte som našla svoje od minulého roku, pretlak, trochu vody, feferónku.

    Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K tomuto základu pridáme nakrájanú cuketu...moja úprava, lebo v pôvodnom recepte nebola.

    Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej pridáme 3/4 uvarenej fazule aj s trochou vody v ktorej sa varila. Chvíľku povaríme.

    Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme cestoviny. V jedle by malo byť viac druhov, v podstate zbytky, alebo dolámané špagety a pod. Zvyšnú fazuľu si rozmixujeme v troche vody v kt. sa varila.

    Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celé jedlo podľa chuti dosolíme, vlejeme tam rozmixovanú fazuľu, kt. nám jedlo zahustí a postupne pridávame cestoviny podľa dĺžky ich varenia. Musí to byť husté.

    Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

micanela
teraz chodi na stv1 "s talianom v kuchyni" kazdy den - vyborne a jednoduche jedla
elixir
Pekný recept:) skúsim, cestoviny síce zredukujem... vďaka za tip:)