Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 23. novembra 2010

Suroviny

2 ks
100 g
1/2 bal
50 ml
50 ml, teplá
100 g
1/2 KL
1 PL
Krém:
500 ml
 zavárané
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótové cesto - žĺtka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom na penu. Postupne prilievame teplú vodu a olej a prešľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao. Pripravíme si 2 mikroténove vrecká, ktoré naplníme prvé svetlým, druhé tmavým cestom. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. Z vrecka so svetlým cestom odstrihneme rožok a na plech vytláčame vlnovky. Tak isto vytláčame aj tmavé cesto do medzier medzi svetlými vlnovkami. Cesto upečieme a necháme vychladnúť.

    Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si formu na chlebíček. Z cesta si ostrým nožom vyrežeme pláty podľa dna i bokov formy. Z papiera na pečenie si vystrihneme širší pás a vystelieme ním formu - len cez širšie strany formy, tak aby nám papier po okrajoch trčal. Uľahčíme si tak neskôr vyberanie dezertu z formy. Vyrezané pláty cesta vložíme do formy a naplníme krémom, prekryjeme bebe keksami a dáme zamraziť.

    Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou - obrázok 2
  3. 3

    Príprava krému: Vyšľaháme si smotanu, pridáme k nej tvaroh rozmiešaný s odkvapkanými marhuľami a cukor podľa potreby. Ja som si časť krému spravila s marhuľami a časť bez. Chcela som dvojfarebný krém. V reze to však nebolo takmer vôbec vidieť.

    Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou - obrázok 3
  4. 4

    A kedže ja som množstvo cesta neodhadla a spravila som dvojnásobnú dávku, druhý plech cesta som zúžitkovala na malé šľahačkové koláčiky plnené ovocím a nugátovým krémom.

    Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou - obrázok 4
  5. 5

    Koláčiky som pripravovala v muffinkovej forme.

    Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
nemám slov... nádherné a pritom celkom jednoduché :-)
tothka
Tá zebra je úžasná, veľmi sa ti to podarilo.
fcielka
vyzera to skoro ako torticky z uterakov :) nadhera...ukladam do kk
tatranka
No čo dodať,keď už pochvaly boli vyčerpané.Ukladám tento zaujímavý recept do KK.
sovka62
Zirafninka, to nie je zákusok, to je umelecké dielo! Ani sa neviem rozhodnúť, či sa mi viac páči ten veľký, alebo tie malé. Vyskúšam a ak sa podarí, budem ho robievať, keď budem chcieť byť za hviezdu.
matased
Veľmi vkusné! A páči sa mi to aj ako inšpirácia na darček, ako si to zobrazila! No super!
zirafninka1
velmi velmi dakujem za vsetky komentare. ani neviete ako ste ma potesili. dakujem
evanaaa
Zirafninka, nie si náhodou vyučená cukrárka? Už tu bolo všeličo, aj nezvyčajné, ako napr. zebrová torta, ale toto som ešte nevidela a mám dojem, že ty toho máš v zásobe viac. J eto krásne na pohľad, elegantné, podľa postupu aj dobréééé.
babav
Krasny kolacik!!!Ukladam si ho na vyskusanie;-).
zirafninka1
Dakujeeeem :) Nie som cukrarka. Mne sa pacia take "cacane" zakusky, kolaciky ale so zdobenim mam problem. Preto som vymyslela toto. Tento recept aj mal byt inspiraciou hlavne pre tych, ktorym to zdobenie tak ako mne nejde.
hubarka35
čo tam po zdobeni-ty si umelkyna z velkim U...,je to neskutočne krásne,dám si ted pauzu po sviatkoch ale najbližšie robim podla teba..a to si dala cele zamrazit?
barborietka
Ďakujeeem :) spravila som ju ako tortu k narodeninam s kuskami jahôd a dvojnasobnym množstvom tvarohu , bola som vychváálenááá ..ešte az mic vďaka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia