Receptík som vydolovala z časopisu o jedle, trošku upravila podľa seba a upiekla. Odporúčam, všetkým nám naozaj veľmi chutil.
na 200 °C
Suroviny
| 1 balíček |
|
| 500 ml |
|
| 150 g |
|
| 700 g, šťavnaté |
|
| 80 g |
|
| 1 balenie |
|
| 2 KL |
|
| 1 balíček |
|
| na posypanie |
|
| Cesto: | |
| 450 g |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 KL |
|
Postup
-
1
Z múky, z piva a z palmarínu si vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
- 2
Zo Zlatého klasu, z mlieka a z 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.
- 3
Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka. Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme piškóty, na ne nastrúhame jablká posypeme mletou škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Polejeme teplým pudingom. Prikryjeme druhou polovicou cesta. Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu