Vraj opačná jablková štrúdla

sissi29 - fotkasissi29, 14. marca 2011
Vraj opačná jablková štrúdla
Foto: sissi29

Receptík som vydolovala z časopisu o jedle, trošku upravila podľa seba a upiekla. Odporúčam, všetkým nám naozaj veľmi chutil.

25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balíček
500 ml
150 g
700 g, šťavnaté
80 g
1 balenie
2 KL
1 balíček
 na posypanie
Cesto:
450 g
200 ml
1 ks
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, z piva a z palmarínu si vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.

  2. 2

    Zo Zlatého klasu, z mlieka a z 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.

  3. 3

    Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka. Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme piškóty, na ne nastrúhame jablká posypeme mletou škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Polejeme teplým pudingom. Prikryjeme druhou polovicou cesta. Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Ak nechcem dať pivo, čím by som ho mohla nahradiť? Netreba vrch poprepichovať, aby para unikala? Zdá sa mi to dobré, vyskúšaniahodné.

Pridaj komentár k receptu: