Foto: Dudkovaa
Sladký, šťavnatý koláčik napríklad ku kávičke. Výborný s ovocím ako sú jahody, maliny...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
30 g mleté |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
z 1 citróna |
|
Sirup: | |
150 g |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
z 1 pomaranča |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Sirup: Do hrnca vsypte cukor, pridajte vodu, celú škoricu, klinčeky a nastrúhanú pomarančovú kôru. Varte na miernom plameni, kým sa cukor nerozpustí a vznikne sirup. Sirup stiahnite z ohňa a primiešajte ružovú vodu.
- 2
Cesto: V mise vyšľahajte maslo do svetlej peny. Po lyžiciach pridávajte cukor a za stáleho miešania aj vajcia s vanilkovým extraktom. Potom postupne pridávajte múku a kypriaci prášok. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto vymiešajte do hladka.
- 3
Pripravené cesto vlejte do formy (s rozmermi cca 20x25 cm) vystlanej papierom na pečenie. Vrch posypte mletými mandľami pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 4
Upečený koláč pokrájajte na štvorčeky a ešte teplý ho polejte sirupom. Dozdobte lístkami mäty, prípadne kúskami čerstvých jahôd. Dobrú chuť :P
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu