Parený šalát

martina34 - fotkamartina34, 29. júla 2010
Parený šalát
Foto: martina34

Toto jedlo robievam raz do roka, keď už neviem čo so šalátom. Recept mám od mojej maminy. Je to síce nie moc zdravé, no Zobraziť celý popisToto jedlo robievam raz do roka, keď už neviem čo so šalátom. Recept mám od mojej maminy. Je to síce nie moc zdravé, no chutné a pripomína mi to staré dobré časy.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 hlávky
1 plátok
1/2 čl
1 PL
2 PL
cca 1 l
3 dcl




Postup

  1. 1

    Šalát si umyjeme a natrháme na drobnejšie kúsky. Zalejeme vriacou vodou a po chvíľke zlejeme. V hrnčeku s vodou si rozpustíme soľ s cukrom a pridáme ocot. V hrnci si popražíme na kocky nakrájanú slaninku a zalejeme ju pripraveným nálevom. Privedieme do varu, vložíme šalát, prikryjeme a odstavíme zo šporáka. Šalát môžeme konzumovať teplý ale aj studený - osviežujúci.

Diskusia k receptu

tatranka
Takýto šalát oparený robievam aj ja.Len ku slaninke pridávam aj nasekaný cesnak a potom to zalejem osoleným sladkokyslým nálevom.Keď voda aj so slaninkou zvrie,zalievam ním na drobno nakrájaný šalát.Máme ho veľmi radi.
isar
Tatrankyna verzia mi príde vkusnejšia. Z detstva mám averziu k natrhanému šalátu v omáčke... Omáčku zo šalátu mám rada, ale mixujem. Skúsim toto, pre mňa to môže byť aj ako hlavné jedlo s nejakým chlebovým zákuskom.
sjuz
To je zaujímavé, ešte som o takejto úprave nepočula:)
marienka44
Aj ja si to pamatam z detstva, dakujem za pripomnutie. Ale nevarili sme salat, len zabarili nalevom vriacim, ako taranka.
gittka
takto som šalát ešte nerobila a ani nejedla.ale určite skúsim,lebo šaláty mám hrozne rada
anene
Ten obarený šalát nie je pohľad pekný, ale o to lepší. Ako dieťa som sa na to nemohla ani pozerať. Teraz v posledných 2-3 rokoch, manžel stále pýtal taký šalát ako robila jeho mamka a môj riaditeľ v sezóne šalátu vždy rozprával ako večer sa najedol šalátom so slaninkou. Tak som to potom skúsila, šalát len vhodím a hneď dám na tanier aby bol chrumkavý a je veru dobrý. No neviem či ako od mamky. Mala som od začiatku svoju kuchyňu.
anene
neviem kde sa mi stratila "na"
Ten obarený šalát nie je na podľad ....
martina34
veď ani tento šalát sa nevarí, len sa vloží do vriaceho nálevu a hneď sa zloží zo šporáka, na tanieri je ešte chrumkavý, teda jeho tvrdšie časti
veronika353
Maminka ten salát rozebrala na listy, dala do misky, zalila nálevem z vody, soli a octa a potom zalila osmaženou slaninou.Já to mám ráda, ale u nás to nikdo nechce jíst a tak jsem to už dlouho nedělala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia