Foto: janger
V Holandsku je zvykom, ze velkonocny zajko nosi cokoladove vajicka. A kedze zajko ma rad mrkvicku, tak som upiekla tuto torticku, aby nam tych Zobraziť celý popisV Holandsku je zvykom, ze velkonocny zajko nosi cokoladove vajicka. A kedze zajko ma rad mrkvicku, tak som upiekla tuto torticku, aby nam tych vajicok doniesol cim viac :-))).
porcií
na 175 °C
Suroviny
400 g |
|
240 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 caj.lyz. |
|
stipka mletý |
|
stipka |
|
stipka |
|
200 g |
|
260 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 caj.lyz. |
|
1 caj.lyz. |
|
Plnka: | |
400 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
2 caj.lyzicky |
|
Postup
-
1
Postruhame ocistenu mrkvicku. Pomaranc dobre umyjeme a ostruhame supku, stavu vytlacime. Vlasske orechy posekame, susene marhule nakrajame na kusky. Mandle pomelieme.
-
2
Do mixera dame zmaknute maslo, cukor, koreniny, postruhanu supku z pomaranca a dobre vymiesame. Potom pridame postupne zltka, 3 polievkove lyzice pomarancovej stavy a dalej dobre spolu vymiesame.
-
3
Postupne do toho primiesame muku, do ktorej sme pridali prasok do peciva, sodu bicarbonu a stipku soli.
- 4
V dalsej miske spravime sneh z bielkov. Pridame do nich postupne postruhanu mrkvu a pomlete mandle.
- 5
Bielkovu a mukovu hmotu spolu opatrne zmiesame. Pridame posekane orechy a marhule. Dame do tortovej formy (priemer 24cm), na dno ktorej sme dali papier na pecenie.
- 6
Dame piect do vyhriatej rury. Piekla som asi hodinu, ale treba si to prisposobit podla vlastnej rury. Upecenu tortu vyberieme a nechame vychladnut.
- 7
Spravime krem. Vymiesame maslo (trosku zmaknute) s cukrom. Pridame vanilkovu aromu, postruhanu supku z pomaranca, cerstvy syr ( ja som pouzila Mon Chou, no moze byt aj iny, napriklad Philadelphia, alebo nejaky slovensky cerstvy syr...) a 2 polievkove lyzice pomarancovej stavy. Vsetko dobre spolu vymiesame. Tortu prekrojime a naplnime. Potrieme boky a vrch a lubovolne ozdobime. Tentokrat to boli marcipanove mrkvicky. Dame do chladnicky dobre vychladit.
- 8
Ked som tuto tortu piekla minule, tak som nedala susene marhule a sekane vlasske orechy, ale dala som sekane mandle. Aj tak bola velmi dobra.
- 9
Napisala som 12 porcii, ale nam vyslo viac. Torta je velmi syta, takze staci nakrajat male kusky...Ale to ako je kto zvyknuty....
- 10
Pouzila som tento cerstvy smotanovy syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Ano @cica , hlavne, ze je zdrava ;-)))))). Pridala som teraz aj obrazok na ten syr Mon Chou, ktory som pouzila. Tu byva v takychto plastovych krabickach. Okrem toho je aj v takych kockach, ten je trochu kompaktnejsi. Je to cerstvy smotanovy syr. Myslim, ze na Slovensku by sa to dalo nahradit Lucinou? Ale to osobne nepoznam...Snad niekto iny by vedel poradit :-)?