Mrkvičková torta fotorecept

janger - fotkajanger, 26. apríla 2011
Mrkvičková torta (fotorecept)
Foto: janger

V Holandsku je zvykom, ze velkonocny zajko nosi cokoladove vajicka. A kedze zajko ma rad mrkvicku, tak som upiekla tuto torticku, aby nam tych Zobraziť celý popisV Holandsku je zvykom, ze velkonocny zajko nosi cokoladove vajicka. A kedze zajko ma rad mrkvicku, tak som upiekla tuto torticku, aby nam tych vajicok doniesol cim viac :-))).

12
porcií
60 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
240 g
100 g
4 ks
1 ks
1 caj.lyz.
 stipka mletý
 stipka
 stipka
200 g
260 g
100 g
100 g
2 caj.lyz.
1 caj.lyz.
Plnka:
400 g
125 g
1 ks
120 g
2 caj.lyzicky




Postup

  1. 1

    Postruhame ocistenu mrkvicku. Pomaranc dobre umyjeme a ostruhame supku, stavu vytlacime. Vlasske orechy posekame, susene marhule nakrajame na kusky. Mandle pomelieme.

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixera dame zmaknute maslo, cukor, koreniny, postruhanu supku z pomaranca a dobre vymiesame. Potom pridame postupne zltka, 3 polievkove lyzice pomarancovej stavy a dalej dobre spolu vymiesame.

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne do toho primiesame muku, do ktorej sme pridali prasok do peciva, sodu bicarbonu a stipku soli.

  4. 4

    V dalsej miske spravime sneh z bielkov. Pridame do nich postupne postruhanu mrkvu a pomlete mandle.

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielkovu a mukovu hmotu spolu opatrne zmiesame. Pridame posekane orechy a marhule. Dame do tortovej formy (priemer 24cm), na dno ktorej sme dali papier na pecenie.

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dame piect do vyhriatej rury. Piekla som asi hodinu, ale treba si to prisposobit podla vlastnej rury. Upecenu tortu vyberieme a nechame vychladnut.

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Spravime krem. Vymiesame maslo (trosku zmaknute) s cukrom. Pridame vanilkovu aromu, postruhanu supku z pomaranca, cerstvy syr ( ja som pouzila Mon Chou, no moze byt aj iny, napriklad Philadelphia, alebo nejaky slovensky cerstvy syr...) a 2 polievkove lyzice pomarancovej stavy. Vsetko dobre spolu vymiesame. Tortu prekrojime a naplnime. Potrieme boky a vrch a lubovolne ozdobime. Tentokrat to boli marcipanove mrkvicky. Dame do chladnicky dobre vychladit.

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked som tuto tortu piekla minule, tak som nedala susene marhule a sekane vlasske orechy, ale dala som sekane mandle. Aj tak bola velmi dobra.

  9. 9

    Napisala som 12 porcii, ale nam vyslo viac. Torta je velmi syta, takze staci nakrajat male kusky...Ale to ako je kto zvyknuty....

  10. 10

    Pouzila som tento cerstvy smotanovy syr:

    Mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marianne69
....bude vyborna mam to v nose,zacinam mat slabost na tie tvoje torticky:-)) (KK)
3sandra3
no toto... aká tortička zvláštna... môže byť dobrá,,, vyskúšam
remcula
Dělala jsem kdysi něco podobného, ale na plech a myslím, že to byl recept z Blesku. Byl skvělý a můžu doporučit!!
ancicka
Mám takýto ,alebo podobný rcp.,ku ktorému som sa nedostala.Určite porovnám a vyskúšam.kk
cica2
wau, krásna tortička a aj zdravá!:))....krásne aj nafotené!....ešte sa chcem opýtať, že aký je to syr Mon Chou?
janger
Mile maskrtnicky, dakujem vam za komentiky :-))). Ano, receptov na mrkvove torty je dost, takto som ju tentokrat robila ja. Tak som sa s vami chcela podelit...
Ano @cica , hlavne, ze je zdrava ;-)))))). Pridala som teraz aj obrazok na ten syr Mon Chou, ktory som pouzila. Tu byva v takychto plastovych krabickach. Okrem toho je aj v takych kockach, ten je trochu kompaktnejsi. Je to cerstvy smotanovy syr. Myslim, ze na Slovensku by sa to dalo nahradit Lucinou? Ale to osobne nepoznam...Snad niekto iny by vedel poradit :-)?
sandratamer
Ten syr sa dá podľa mňa v pohode nahradiť natierkovým maslom bez príchute. Philadelphia chutí ako naše natierkové, aj keď to naše sa mi zdalo trochu menej slané.
janger
@sandratamer , dakujem. To natierkove maslo sa tu uz viackrat spominalo, no ja ho nepoznam. Ale iste to tak bude, ako hovoris :-).
sandratamer
dlho som nemohla syr philadelphia u nás zohnať, kúpila som ho v Maďarsku za príšerné peniaze, taký malilinký plochý téglik. Naozaj sa dá prirovnať k nášmu natierkovému, bola som prekvapená tou slanosťou...
zdezda
nádherná, zdravá torta, páči sa mi, že nie je s ňou veľa práce a musí chutiť suprovo:-), keď dojeme z Veľkej noci určite si ju urobíme, trebárs k 1.máju:-)
janger
@sandratamer , pozrela som na zlozenie. Ta Philadelphia (naturel) ma 0,3g soli na 100g a Mon Chou 0,5g na 100g. Takze ten je este slansi. A naco vyhadzovat peniaze, ked je to slovenske natierkove maslo tak isto na to vhodne, no nie? A Lucina, na tu co povies?
mariaklara
Krásna tortička, teším sa keď ju budem robiť. Ja nátierkové maslo kupujem v Lídl-i, som s ním spokojná, už sa mi stalo, že som ho nahradila aj nízkotučným zn. Pilos, v takom oválnom balení. Používam ho na Tiramisu. Myslím, že to by sa dalo nahradiť. Vďaka za recept.
janger
@zdezda , prilezitost na torticku sa vzdy najde, nie ;-)))? @lucylee , aj ty si nedavmo spravila vybornu, aj ta je v mojej KK :-). @mariaklara , dakujem za radu :-). Ahojcek.
3sandra3
bola by som zvedavá na jej chuť... tak z toho vyplýva iba jedno,,, budem musieť ju urobiť....
sandratamer
@janger , Lučina podľa toho ktorá... Je ich viac druhov, ja kupujem malému takú, čo je vo forme natierkového masla bez príchute a tá by bola podľa mňa ok, ale vyšlo by to asi o dosť drahšie ako natierkové maslo. Ale zdá sa mi, že tá je ešte slanšia, pozriem doma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia