Zapečené Džulbastije fotorecept

eldina - fotkaeldina, 2. júla 2015
Zapečené Džulbastije (fotorecept)
Foto: eldina

Kto má rád fašírky a k nim zemiaky-tento recept určite stojí za to vyskúšať..Rýchla príprava- a pečie sa samo :)

10
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Fašírky:
500 g (akékoľvek)
500 g
3 ks
4 PL
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
Omáčka:
1 PL
500 ml
3 PL
250 ml
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mäso ochutiť, pridať nastrúhané surové zemiaky, pokrájanú cibuľu, vajce, všetko dobre pomiešať a pridať múku..(množstvo v recepte je orientačné, netreba nič vážiť)..ja som pridala aj nejaké bylinky..

    Zapečené Džulbastije (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dať trochu oleja, tvarovať malé placky a rýchlo ich osmažiť...placky nemusia byť prepečené, stačí len, aby chytili zhora farbu..

    Zapečené Džulbastije (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené placky ukladať na plech ( ktorý netreba natrieť olejom).

    Zapečené Džulbastije (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príprava omáčky: do výpeku pridať trochu masla, múku na ňom osmažiť, potom pridať mlieko, šľahačku a prípadne syr, zlepší to chuť..nechať zovrieť..(ešte dochutiť soľou, čiernym korením..)

    Zapečené Džulbastije (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliať fašírky, plech prekryť alobalom a dať piecť na cca 30 min (200 °C)., po pol hodine alobal odstrániť a ešte zapekať asi 20 minút .

    Zapečené Džulbastije (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávať s pečivom a prípadne aj so šalátom...je to výborné!! ....(ja som pridala do omáčky 2 šľahačky, preto mám placky viac ponorené)

    Zapečené Džulbastije (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

denyany
Zaujímavé a niečo nové. Až mi opravia rúru, určite urobím. A kde si bola? Už som na teba myslela, či sa ti dačo nestalo?
letisia
Dobrý nápad. Doteraz som iba uvarila omáčku k fašírkam, ale vyskúšam aj zapiecť. Konečne si sa sem vrátila. Chýbala si :-)
jozka2
Konecne si tu spat.Fasirky vyzeraju velmi lakavo,hlavne ak je doma viac ludi.
eldina
@jozka2 @letisia @denyany ahojte baby moje :), mala som "netvorbné obdobie ":), ale snád je už za mnou :) (kde som bola? nový job, viac an cestách-menej doma a aj to unavená), ale už to bude len lepšie :) vdaka za milé slová...samozrejme dakujem aj ostatným, čo sa "u mňa" zastavili
jarunka
Moji maju velmi radi fasirku s omackou, tak to som este nerobila, oplati sa ako pise @jozka2 kde je viac ludi
manya
@eldina ďakujem za recept, dnes sme mali na obed, výborné, do omáčky som pridala syr Niva, aj keď sa toho uvarí dosť veľa (pre dvoch) určite sa minie;
1x radost
leimon
velmi zaujimavy recept,a verim ze aj chutovo.urcite vyskusam.
buba29
Vyskúšané,výborné,len mne k tomu pasuje len zeleninový šalát, lebo to je veľmi sýte
1x radost
kucharka
Tak toto je výborné, určite budem robievať častejšie. My sme mali s ryžou a šalátom. ( možno nabudúce dám k mäsu zapiecť aj plátky rajčiny )
Ďakujem za recept.


1x haji
kucharka
Rada by som pripomenula toto jedlo, je to ozaj veľmi, ale veľmi dobré :-))
Už sme to mali asi 100x, ďakujem za super recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia