Foto: eldina
Kto má rád fašírky a k nim zemiaky-tento recept určite stojí za to vyskúšať..Rýchla príprava- a pečie sa samo :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Fašírky: | |
500 g (akékoľvek) |
|
500 g |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
1 PL |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso ochutiť, pridať nastrúhané surové zemiaky, pokrájanú cibuľu, vajce, všetko dobre pomiešať a pridať múku..(množstvo v recepte je orientačné, netreba nič vážiť)..ja som pridala aj nejaké bylinky..
-
2
Na panvicu dať trochu oleja, tvarovať malé placky a rýchlo ich osmažiť...placky nemusia byť prepečené, stačí len, aby chytili zhora farbu..
-
3
Opečené placky ukladať na plech ( ktorý netreba natrieť olejom).
-
4
Príprava omáčky: do výpeku pridať trochu masla, múku na ňom osmažiť, potom pridať mlieko, šľahačku a prípadne syr, zlepší to chuť..nechať zovrieť..(ešte dochutiť soľou, čiernym korením..)
-
5
Zaliať fašírky, plech prekryť alobalom a dať piecť na cca 30 min (200 °C)., po pol hodine alobal odstrániť a ešte zapekať asi 20 minút .
-
6
Podávať s pečivom a prípadne aj so šalátom...je to výborné!! ....(ja som pridala do omáčky 2 šľahačky, preto mám placky viac ponorené)
Ďakujem za recept.
Už sme to mali asi 100x, ďakujem za super recept.