Toskánska ribollita
Minuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala pravu fazulovu zeleninovu polievku,...
Kuracie stehná v alobale
Viem, že som neobjavila Ameriku, ale včera som sa manželovi a dcére zavďačila na obed...
Ruské orechy
Tento rok mi Ježiško v predstihu nadelil darček a síce formu na ruské orechy, a tak...
Svieža zelerová nátierka
Dnes som pripravila nátierku, ktorú dám deťom zajtra do školy. Zároveň som zas upiekla hrnčekový...
Niečo ako fašírky zo starých rožkov
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť...
Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...
Zajačí guláš
Moj gulaš je fantasticky, je prakticky dietny ako ho ochutiš, patri k nemu spoločnost...
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Černicový krémový koláč
Lesné černice vlastnoručne nazbierané, krém s kyslou smotanou, cesto hrnčekové.
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom
Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine. wordpress. com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás...
Zdravé linecké koláčiky
Všetky suroviny dobre zmiešame a vypracujeme si hladké cesto. Ja som dala cesto na celú noc...
Šťavnatý škoricový koláč
poliaty šľahačkou, síce kalorický, ale aspoň nezjete veľa :)) /aj ked toho veľa je,...
Veľkonočná mäsová ruža
Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po...
Jablkový koláč zo zemiakového cesta
Názov receptu hovorí za všetko. Koláč piekla kedysi naša babka. O zemiaky a jablká núdzu...
Eskimo rezy
U nás doma veľmi obľúbené a chutné rezy. V recepte sú suroviny uvedené klasicky na celý...
Lokše zemiakové
Vraj je čas hodovania-fašiangy, možno ale mne také jedlá ako sú lokše , šišky , kočonina(huspenina)...
Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....
Šomloi Galuška ala Radúzko
Táto sladkost je povodom z Madarska, povazuje sa za vrchol sladkosti, a je moj oblubeny pretoze je...
Ragú s cuketou a baklažánom
Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.
Krehké vianočné pečivo
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Nezaberie čas, výsledok poteší na blížiace...
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke. 🙂
Pagáče so smotanovým krémom (fotopostup)
Recept som našla v kuch. knižke (Csábíto házi sutemények) , tak som sa rozhodla že...
Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.
Marhuľový lekvár
Marhuľový lekvár mi nikdy nesmie v špajzi chýbať. Máme ho radi na maslový chlieb , ...
Piškotová roláda
Plnka: Mléko smícháme s pudinkovým práškem a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout a přidáme změklé máslo,...
Terina z foie gras s brusnicami
Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí...