Bublanina bez váženia
Foto: veroniani
Na menší plech alebo do tortovej formy.
12
porcií
porcií
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 PL |
|
5 PL |
|
2 ks |
|
1 hrček |
|
2 zarovnané ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
2-3 hrnčeky |
|
Na poprášenie cesta: | |
|
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami.
- 2
Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a primiešame aj mlieko.
- 3
Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do cesta.
- 4
Cesto rozotrieme do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy alebo plechu. Posypeme ovocím (čučoriedky, jahody...).
- 5
Poprášime cukrom a pečieme v stredne zohriatej rúre. Ja som piekla na 180 °C a sledovala som kedy je už koláčik hotový. Po upečení ihneď posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Pokrájame na porcie :) Dobrú chuť.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne :)
Kludne aj tak. My vanilkovy cukor vôbec nepoužívame :)