Ovocný koláč
Ovocný koláč

Bublanina bez váženia

veroniani - fotkaveroniani, 12. apríla 2020
Bublanina bez váženia
Foto: veroniani

Na menší plech alebo do tortovej formy.

12
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 PL
5 PL
2 ks
1 hrček
2 zarovnané ČL
1/2 hrnčeka
2-3 hrnčeky
Na poprášenie cesta:
Na vymastenie a vysypanie formy:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami.

  2. 2

    Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a primiešame aj mlieko.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do cesta.

  4. 4

    Cesto rozotrieme do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy alebo plechu. Posypeme ovocím (čučoriedky, jahody...).

  5. 5

    Poprášime cukrom a pečieme v stredne zohriatej rúre. Ja som piekla na 180 °C a sledovala som kedy je už koláčik hotový. Po upečení ihneď posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Pokrájame na porcie :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

drajan
Totálna rýchlovečka, dík za inšpiráciu. Mám svoj obľúbený recept na bublaninu, no rada skúšam aj nové...
evanaaa
Jednoduchá a dobrá, len by som zmenila ten vanilínový cukor za vanilkový , aj v surovinách.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia