Foto: vio
Churros - španielske "šišky". Sladká pochúťka len tak ku kávičke, alebo pri dobrom filme :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček (alebo obyčajná hladká) |
|
40 g |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
na vysmážanie |
|
na obaľovanie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo, olej, cukor a soľ a všetko necháme variť. Do vriacej zmesi pridáme múku a urobíme cesto. Ja som použila ražnú celozrnnú múku (asi pre lepší pocit), no používa sa obyčajná hladká múka ;)
-
2
Cesto necháme vychladnúť a potom postupne pridávame vajíčka, vymiešame a naplníme cukrárske vrecko.
-
3
Do rozpáleného oleja vytláčame tyčinky, ktoré oddeľujeme nožíkom alebo nožnicami podľa toho, ako dlhé tyčinky chceme mať. Vyprážame do zlatistej farby.
-
4
Tyčinky dávame na servítky aby, sme sa zbavili nadbytočného oleja a obaľujeme. Ja som ich obaľovala do škoricového cukru, no možno ich obaľovať do hocičoho, do vanilkového cukru, cukru s orechmi, namáčať do roztopenej čokolády a pod. A podávame :)
-
5
Mňam :)
-
6
PS: najlepšie je ich zjesť hneď v deň prípravy, pretože na druhý deň sú už moc mäkké ;)
Nepoznala som recept, ale teraz ho vyskusam urobit podla tvojho.