Placky zo suchého chleba

sjuz - fotkasjuz, 15. apríla 2010
Placky zo suchého chleba
Foto: sjuz

Tak tento recept mi dnes prišiel mailom, a ja som ho hneď aj vyskúšala - a musím povedať, že je to úplne super:), a skoro sa nedá rozoznať, že nie sú zo zemiakov...

20 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chlieb natrháme, a namočíme do vody. Keď je rozmočený, vodu vymačkáme a chlieb rukami roztlačíme na masu. Pridáme pretlačený cesnak, vajce, soľ, majoránku, korenie, cibuľu nadrobno, zahustíme podľa potreby múkou - teda všetko ako na zemiakové placky.

  2. 2

    Na panvici s rozohriatym olejom tvarujeme placky a vypražíme do zlata.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
dobrý nápad :-), ja použijem starší chlieb, či knedľu tak, že ich nakrájam na kocky, osmahnem na cibuľke do chrumkava a potom zalejem vajciami pomiešanými so syrom, alebo koreninami, či čerstvými bylinkami
Sjuz,dostávaš dobré maily,ale mne chlebík málokedy zvýši.A keď potrebujem napr.do cesnačky,musím schválne deň pred varením vysušiť.Ale nápad výborný,koho to napadne?
Jééj,Frezia - kto ti pomohol:)?
Inak, fakt super nápad, a placky sú výborné :). Ja tiez tak používam chlieb, alebo knedľu, ako ty - no máme aspoň ďalší nápad do zásoby:)
Bola tu moja"učiteľka" na pár dní z Prahy,kde študuje,tak som to využila .A teraz som vytiahla chlebík z rúry,no môže byť suchým?Polovičku zmrazím......:-)))
@sjuz , dík za dobrú inšpiráciu. Mal som starší chlieb a očistil som o 4 zemiaky viac než som potreboval a tak som sa nechal inšpirovať tvojim receptom a musím priznať že je to výborný nápad. Všetko som zúžitkoval a bolo to chutné!!! :-))))))))
Tak to je ten můj recept!! @sjuz , moc se omlouvám, že jsem ho sem vložila a nepřesvědčila se, jestli tady není. Už si asi nevzpomeneš, na jakém talíři byly ty placky v emailu? Pokud na modrém cubulovém talíři, tak je to recept, který před 13 lety dělal můj syn na praxi a ty fotky jsou mojí dcery. Jsem ráda, že vám chutnaly!!
poznám tento receptík od detstva a ak mozem poradiť nenamácajte chlebik vo vode ale vo vývare. Je jedno ci hovadzom, bravcovom alebo kuracom ci zeleninovom. Ja tak robím ked mi zvýši chlebik tak ho dam do mraznicky a ked tam toho mam viac a zvysi mi polievka od nedele tak to vsetko skombinujem pridam par kuskov pokrajanej slaninky na prevonanie a potom peciem na suchej panvici. Chutia vsetkym a je pravda ze sa velmi neodlisuju od zemiakovych
Urobila som, sú skvelé. Moja obmena: nedala som cibuľu a obyčajný cesnak, ale pažítku a medvedí cesnak a pridala som trochu nadrobno nakrájanej a opečenej slaniny a chili papričky. Chlebík som namočila v zbytku polievky. Nemohli sme sa ich dojesť.

Pridaj komentár k receptu: