Rýchly smotanovo-ovocný koláč

sairaam - fotkasairaam, 20. apríla 2010

Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho prípravu drobné ovocie, alebo zavarená rebarbora.

20-30 minút
príprava
20 minút
na 200-180 °C

Suroviny

4 ks
270 g
200 g
5 lyžíc
3 lyžice
2 hrste
2 ks




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme piškótové cesto s orechami obvyklým spôsobom. Ja dám všetky suroviny do šľahača a naraz vyšľahám do bublava.

  2. 2

    Upečieme na papieri, alebo na vymastenom plechu. Necháme vychladnúť. Potom rozrežeme niťou, alebo dlhým nožom na dve tenké časti.

  3. 3

    Jednu časť natrieme jednou pochúťkovou smotanou a naukladáme dohusta drobné ovocie. Čím pestrejšie, tým lepšie. Natrieme na to ďalšiu pochúťkovú smotanu a priložíme druhým cestom. Zľahka rukou popritláčame. Na vrch koláča natrieme, alebo nastriekame šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami. Doporučujem upiecť hneď dva koláče, lebo jeden bude určite málo.

Diskusia k receptu

jerica
Už ho mám v KK , chuť šťavnatého koláčika nedá neurobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia