Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho prípravu drobné ovocie, alebo zavarená rebarbora.
príprava
na 200-180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme piškótové cesto s orechami obvyklým spôsobom. Ja dám všetky suroviny do šľahača a naraz vyšľahám do bublava.
- 2
Upečieme na papieri, alebo na vymastenom plechu. Necháme vychladnúť. Potom rozrežeme niťou, alebo dlhým nožom na dve tenké časti.
- 3
Jednu časť natrieme jednou pochúťkovou smotanou a naukladáme dohusta drobné ovocie. Čím pestrejšie, tým lepšie. Natrieme na to ďalšiu pochúťkovú smotanu a priložíme druhým cestom. Zľahka rukou popritláčame. Na vrch koláča natrieme, alebo nastriekame šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami. Doporučujem upiecť hneď dva koláče, lebo jeden bude určite málo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu