Foto: janka81
Recept som získala od kamarátky Janky, povedala mi, že tieto bezlepkové parené buchty veľmi chutili aj "LEPKÁČOM" a mala pravdu, sú fantastické....Ja som vyskúšala Zobraziť celý popisRecept som získala od kamarátky Janky, povedala mi, že tieto bezlepkové parené buchty veľmi chutili aj "LEPKÁČOM" a mala pravdu, sú fantastické....Ja som vyskúšala spraviť aj pečené. Tu vám ich ponúkam :))) "BEZLEPKÁČI" pochutnajte si :)))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
základné suroviny + lekvár, tvaroh a čo ľúbite na posypanie parených buchiet.
-
2
Z múky, kvásku(teplá voda, kvasnice, cukor) a ostatných surovín si vypracujeme cesto, necháme vykysnúť v "miske-kyske", ak nemáte, tak ho nechajte kysnúť pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem, približne 30min.Vyskysnuté cesto si rozdelíme na malé časti v tvare kruhu(hrubé asi 1cm a široké asi 7cm).
-
3
Do stredu dáme pomocou čajovej lyžičky plnku(lekvár,tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom)
-
4
Lekvár a tvaroh schováme do cesta tak, že si okraje spojíme, aby nám nič nevykúkalo a spoj prevrátime nadol. Do stredu tvarohových buchiet si pomocou malého pohárika spravíme jamky.
-
5
Do jamiek dáme lyžičku lekváru. Buchty necháme podkysnúť 10 min.
-
6
Buchty poukladáme na pech vystlaný papierom na pečenie.
-
7
Buchty potrieme žĺtkom alebo olejom, ja som zvolila žĺtko. Dáme piecť na 30-35min pri teplote 180°C.
-
8
Buchty plnené lekvárom si naukladáme na paráčik, taktiež vystlaný papierom na pečenie. Dáme pariť na 20min.
-
9
Takéto sú krásne po naparení,. Potrieme ich rozpusteným máslom a posýpku si dáme podla vlastnej chuti.
-
10
A takéto sú upečené, môžeme ich posypať vanilkovým alebo práškovým cukrom.
-
11
Prajem vám všetkým príjemnú chuť a BEZLEPKÁČI, určite vyskúšajte, tie parené buchty nemajú chybu :)))
Do parených som dávala len lekvár a do pečených som dala tvaroh a na vrch do jamiek lekvár.